Werkstudent Juridische Zaken AFM (Amsterdam)

Datum bericht: 14 maart 2023

Veel financiële ondernemingen opereren grensoverschrijdend. Internationale samenwerking met buitenlandse toezichthouders op de financiële markten is dan ook onmisbaar. In dat kader ontvangt het team Doorlopend Toezicht van JZ op wekelijkse basis informatieverzoeken van buitenlandse toezichthouders. Ben jij geïnteresseerd in de internationale aspecten en afwegingen die hierbij komen kijken? Kom dan werken als werkstudent op de afdeling Juridische Zaken bij de AFM! Reageren kan tot 31 maart!

Wat leer je bij ons? 
Als werkstudent maak je kennis met ons internationale speelveld en doe je in hoog tempo veel kennis op van onderwerpen binnen het financieel recht. Ook ervaar je hoe het is om juridische vraagstukken op te lossen en relevante informatie te verzamelen voor vragen van buitenlandse toezichthouders. In deze functie leer je niet alleen meer over uiteenlopende onderwerpen binnen het financieel recht, maar doe je ook gelijk praktische ervaring op in zowel schriftelijke als mondelinge communicatie. 
 
In deze rol werk je nauw samen met een stagiair of een andere werkstudent. Samen zullen jullie deel uitmaken van een jong team waarbinnen veel wordt samengewerkt. 
 
Werkzaamheden 
Je gaat kennismaken met de internationale aspecten van ons werkveld en houd je bezig met de afhandeling van internationale informatieverzoeken. Hierbij kun je denken aan de volgende werkzaamheden:

  • Het behandelen en juridisch beoordelen van verzoeken van buitenlandse toezichthouders over informatie-uitwisseling (onder meer marktmisbruik, Wft, MIFID II etc);
  • Informatie opvragen bij financiële ondernemingen;
  • Het schakelen en onderhouden van contacten met onze interne toezichthouders;
  • Het onderhouden van contacten met binnen- en buitenlandse toezichthouders en financiële ondernemingen;
  • Het stroomlijnen van het proces rondom internationale informatieverzoeken;
  • Deelname aan jurisprudentieoverleg, teamoverleg en kennisdeling.


De afdeling
De AFM is een platte organisatie met korte lijnen en een informele sfeer. Dat zie je ook terug op de afdeling Juridische Zaken waar jij als stagiaire gaat werken. De afdeling Juridische Zaken (JZ) bestaat uit ongeveer 50 medewerkers en vervult een centrale, proactieve rol bij de (toezicht)activiteiten van de AFM. JZ is onderverdeeld in 4 teams en elk van die 4 teams ondersteunt één of meer (toezicht)afdelingen. We werken op een juridisch hoog niveau en staan tegelijkertijd midden in het toezicht. Ook werken we nauw samen met regelgevende instanties, zowel op nationaal als internationaal niveau. Je wordt onder begeleiding van ervaren juristen direct volwaardig betrokken bij internationale informatieverzoeken.

Vragen over deze vacature?

Laura Bijvoet, recruiter laura.bijvoet@afm.nl 06 1173 1254

Meer informatie en solliciteren


afm-logo-400x200