Herinneringen Nijmeegse alumni

Als geen ander kunnen onze alumni u vertellen hoe het onderwijs, onderzoek en studentenleven er door de jaren heen heeft uitgezien. In de serie 'Herinneringen van Nijmeegse alumni' komen verschillende alumni aan het woord over hun ervaringen met de Nijmeegse rechtenfaculteit. De gehele levenscyclus van de faculteit komt voorbij: van het faculteitsgebouw aan de Wilhelminasingel tot het Grotiusgebouw en van de eerste wettenbundel tot de laatste kennisclip. Bekijk of lees hier alle verhalen.

Ideeënbus

Heeft u zelf een bijzonder verhaal over uw tijd aan de rechtenfaculteit, of kent u een andere bijzondere alumnus?

Kon Kelei

Kon Kelei ontvluchtte Zuid-Soedan als ex-kindsoldaat. In Nijmegen studeerde hij rechten om bij te dragen aan de weder-opbouw van zijn land.

Bertine van Hooff-Nusselder

Burgers' Zoo-directeur Bertine van Hooff-Nusselder over o.a. het Loefbijter-gala en Willem Bouwens.

Hub. Hennekens

Emeritus hoogleraar Hub. Hennekens vertelt over discipline in de collegezaal, zijn liefde voor iconen en de essentie van de rechtenstudie.

Arte Brueren

Arte Brueren over haar zaalvoetbalcarrière, de onderzoeksmaster Publiekrecht en haar ongebruikelijke studententijd

Thomas Mertens

Hoogleraar Rechtsfilosofie Thomas Mertens gaat in 2022 met emeritaat. Hij neemt na 35 jaar afscheid van de faculteit, maar niet van de rechtsfilosofie.

Vincent van Hoof

Vincent van Hoof over zijn voorliefde voor de Romeinen, zingen na het jaarlijkse facultaire kerstdiner en goed gebakken friet.

Thumbnail YouTube (002)

Nijmeegse rechtenstudenten: verleden & heden

Twee oud-studenten en twee huidige studenten vergelijken in deze clip hun studietijd.

Henny Sackers

Henny Sackers over zijn rol als marsleider van de Vierdaagse, ontsnappen aan de militaire dienstplicht en een onduidelijk dienstbevel.

Marianne van den Bosch

Over het lustrumjaar van de JFV, werken bij Artsen Zonder Grenzen en een fascinerend college over Descartes.

Bas Kortmann

Bas Kortmann spreekt over voorganger Wim van der Grinten, valsspelen op de tennisbaan, zijn voorliefde voor kunst en dansen op het NBW-bal.

Martin Jan van Mourik

Martin Jan van Mourik over de bezetting van de Aula, het vestingwerk in zijn tuin, het lustrumfeest en zijn bourgondische levensstijl.

Max van Olden

Thrillerschrijver Max van Olden over een uitstapje in de reclamewereld, offers in het sociale leven en het baseren van personages op zijn werkomgeving.

Willyne Hammerstein-Schoonderwoerd

Over de hechte band binnen de faculteit, de 'Methode Hammerstein' en haar tweede carrière.

André Nuytinck

Vanuit zijn huis in Malden vertelt André Nuytinck over ‘balbezit’, ‘balhouderschap’, het souffleren van vindplaatsen en zijn liefde voor taal.

Nico Bouwman

Nico Bouwman bespreekt zijn baan als pedel, het CPO, de horeca en een uiterst korte carrière bij een verzekeraar.

Dries van Agt

Oud-premier en alumnus Dries van Agt klom in de pen om zijn herinneringen aan de rechtenfaculteit te delen.

Teun Struycken

Teun Strucken vertelt over zijn tijd als praeses bij de Senaat, internationalisering en waarom afstuderen een dringende zaak was.

Romano Graves

Masterstudent Fiscaal recht Romano Graves vertelt over zijn liefde voor muziek en waarom de rechtenstudie ooit zijn tweede keus was.

Romano Graves

Wat is goed online onderwijs?

Bjorn Eggen, Valérie Tweehuysen, Imke Lintsen en Jasper Krommendijk bespreken de ideale vorm van online onderwijs.

Alleen uit 't oog

Paul Bovend'Eert, Roel Schutgens en Steven Bartels over werken in tijden van corona: er is geen klap aan zonder studenten.

De antieke studiegids van Sander Steneker

Steneker vond de allereerste Radboud-studiegids uit 1923.

Evert-Jan Breukink

Evert-Jan Breukink vertelt over zijn studententijd, zijn werk als onderzoeker en zijn bijzondere passie: de valkerij.

Geert Corstens

Corstens studeerde Rechtsgeleerdheid en werd hoogleraar Strafrecht. In 2008 werd hij benoemd tot President van de Hoge Raad.

Geert Corstens

Fam. Houtakkers

In het prachtige ouderlijk huis te Sittard halen vader Gérard en zoon Andries Houtakkers herinneringen op aan hun studententijd in Nijmegen.

Fam. Houtakkers

Op naar 100 herinneringen

Decaan Piet Hein van Kempen trapt de reeks verhalen af: "Op naar 2023, maar eerst nog een heel mooi 2020!"