Zoek in de site...

De ideale vorm van online onderwijs

"Je bespaart daarmee 25 tot 26 werkgroepen per jaar uit, à 2 uur. […] Het is een heel andere manier, maar wellicht iets voor in de toekomst."
- Jasper Krommendijk, universitair hoofddocent Internationaal en Europees recht.

In een videogesprek gaan docenten Bjorn Eggen (Strafrecht), Jasper Krommendijk (Internationaal en Europees recht), Imke Lintsen (Arbeidsrecht) en Valérie Tweehuysen (Burgerlijk recht) in op de vormen van online onderwijs die zij inzetten. Daarnaast vertellen ze hoe ze hun onderwijs vormgeven onder de thuiswerkomstandigheden vanwege de coronacrisis en blikken ze kort vooruit met de vraag: hoe moet het onderwijs er in de toekomst uitzien?

Wist u dat...

…Imke Lintsen (samen met Femke Laagland) in 2018 een ‘proeftuin’ kreeg toegewezen voor de inzet van de applicatie TrainTool in het onderwijs? Deze proeftuinen worden halfjaarlijks door het programma ICT in het onderwijs beschikbaar gesteld. Dit betreft een budget om ICT-ideeën in het onderwijs uit te rollen. Met de financiële steun richtte de vaksectie Sociaal recht de proeftuin Virtueel pleiten in het arbeidsrecht in om het onderwijs aantrekkelijker te maken en de studenten te stimuleren om actief met de stof aan de slag te gaan.

...rechtenstudenten in 2019 meer dan 60.000 keer naar een kennisclip keken? De online kennisclip van hoogleraar Algemene rechtswetenschap Roel Schutgens heeft bijna 10.000 kijkers.

Aangehaald in de clip