Law in Action: Design of Justice project afgerond

Datum bericht: 1 december 2021

20211129_150940Op maandag 29 november is het interdisciplinaire project Design of Justice afgerond. Studenten van het honoursporgramma Law in Action en masterstudenten Strafrecht hebben samen met designstudenten van kunstacademie ArtEZ in Arnhem nagedacht over de vraag: hoe ziet de rechtszaal van de toekomst eruit? Deze vraag werd toegespitst op het jeugdstrafrecht.

​De studenten presenteerden hun visie op deze vraag en toonden dit aan o.a. rechters van de rechtbank Gelderland. Van flexibele zittingsruimtes, naar een virtuele binnentuin om je te bezinnen, een ronde wachtcel met graffiti en een reflectieruimte - naar de beleving van de wachttijd en hoe je die kunt benutten, bijvoorbeeld met een simpele app die je informatie geeft. En hoe zou het zijn als per zaak wordt bekeken waar mensen moeten zitten via het spel the Game of Courts? Alle presentaties zetten aan tot denken en het gesprek hierover is nog niet beëindigd.

20211129_150403Docenten Simon Tans, Sophie Mommers en Annika Boh waren vanuit de Radboud Universiteit betrokken bij dit project, samen met ArtEZ-docenten Judith van den Boom en Liza Mandemaker.

Het spel 'The Game of Courts'