Geef je mening over je studie in de Nationale Studenten Enquête 2022

Datum bericht: 17 januari 2022

De Nationale Studenten Enquête (NSE) wordt jaarlijks afgenomen onder alle studenten in het hoger onderwijs. De NSE vraagt naar de mening van jou als student over verschillende aspecten van je opleiding. Juist in deze corona-tijd horen we graag hoe jij het onderwijs ervaart. Help je opleiding om de kwaliteit van het onderwijs en de voorzieningen te verbeteren, zowel voor jezelf als voor de toekomstige studenten.

Website_420x280_px.ned

Hoe kan ik meedoen?
Meedoen kan eenvoudig door te klikken op de link in de e-mail die je maandag 17 januari ontvangt op je studentmail. Of ga naar www.nse.nl, vul daar je studentmailadres in en je krijgt direct toegang tot de vragenlijst.

Win!
Als je meedoet, maak je ook nog kans op mooie prijzen:

• 1 x Apple MacBook Air
  • 4 x Sony Noise Cancelling Headphones
  • 3 x Logitech Master Series muis en toetsenbord
  • 400 x Bol.com bon (t.w.v. € 25,-)

Daarnaast speciaal voor Radboudstudenten:

• 1 x Jaar lang gratis sporten op het Radboud Sportcentrum
  • 3 x Lego Skyline van Nijmegen
  • 5 x Lokale Nijmegen bon (t.w.v. € 40,-)

Wat is de NSE?
De Nationale Studenten Enquête is een grootschalig landelijk onderzoek naar studenttevredenheid. Jaarlijks worden de studenten in het Nederlands hoger onderwijs uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding en hogeschool of universiteit. Kijk op www.nse.nl voor meer informatie.

Waarom is het belangrijk dat ik de NSE invul?
Jouw mening is van belang voor je opleiding en de Radboud Universiteit om de kwaliteit van ons onderwijs en voorzieningen te verbeteren, voor zowel onze huidige als voor onze toekomstige studenten.

Waarvoor worden de resultaten van de NSE gebruikt?
De resultaten uit de NSE worden door de Radboud Universiteit gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs en de voorzieningen van de opleiding en universiteit verder te verbeteren. Daarnaast worden de landelijke resultaten gebruikt voor studiekeuzevoorlichting op studiekeuze123.nl en dienen de studentoordelen ook als bron voor Elsevier Beste Studies en de Keuzegids.

Tot welke verbeterpunten hebben de resultaten van de NSE 2021 geleid binnen de Radboud Universiteit?
De resultaten van vorig jaar hebben tot de volgende verbeterpunten geleid:

• verwachtingsmanagement bij internationale studenten optimaliseren, dit wordt meegenomen in de werving en voorlichting van internationale studenten.
  • verstevigen van Radboud Career Service met focus op het vergroten van het bereik, sterkere verbinding tussen werkgevers en de Radboud Universiteit en verdere professionalisering van werkprocessen en communicatie.
  • meer aandacht besteden aan een betere spreiding van de studielast en deze beter laten aansluiten op het aantal studiepunten dat hiervoor staat.

Waar kan ik de resultaten van vorig jaar (NSE 2021) vinden?
In dit nieuwsbericht vind je een samenvatting van de resultaten van vorig jaar. Daarnaast kun je in dit interactieve dashboard alle resultaten, ook per faculteit en opleiding, en vergeleken met andere universiteiten, terug vinden.

Namens de rechtenfaculteit danken we je hartelijk voor het meedoen!