Claartje Bulten spreekt Diesrede uit tijdens 98e Dies Natalis

Datum bericht: 6 oktober 2021

Op donderdag 21 oktober 2021 viert de Radboud Universiteit haar 98e Dies Natalis. Hoogleraar Ondernemingsrecht Claartje Bulten zal dit jaar de Diesrede uitspreken getiteld: Diversiteit of dystopie. Centraal staat diversiteit binnen de context van de wet: “Diversiteit is niet een juridisch onderwerp, maar schijn bedriegt. De vraag is: kan de wet uit de voeten met diversiteit? ”, aldus Bulten. Zij treedt tijdens de Dies Natalis tevens op als erepromotor van Holger Fleischer.

In 2020 verscheen het boek Diversiteit, een multidisciplinaire terreinverkenning waarin het belang van diversiteit werd belicht vanuit juridisch, sociologisch en economisch perspectief. Ook vond er toen een drukbezocht OO&R-symposium plaats over hetzelfde onderwerp. Het boek werd gepubliceerd in de ‘Serie vanwege het Van der Heijden Instituut’.

imageClaartje Bulten is hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Radboud Universiteit en voorzitter van het Van der Heijden Instituut. Ze is onder meer lid van het bestuur van het OO&R  en commissaris bij KPMG NV. Tevens is zij voorzitter van de Commissie Vennootschapsrecht, een officieel adviesorgaan ten behoeve van de regering.

Aanmelden

De academische zitting vindt plaats op donderdag 21 oktober van 14.00 tot 15.00 uur in de Stevenskerk. De viering is met coronatoegangsbewijs toegankelijk. De zitting is ook te volgen via deze livestream. Aanmelden kan via de persoonlijke link uit de nieuwsbrief die op 5 oktober gestuurd is naar medewerkers.