Marlinde Nannings wint Internetscriptieprijs 2019

Datum bericht: 25 november 2019

Promovenda Marlinde Nannings valt opnieuw in de prijzen met haar scriptie Regulering van Initial Coin Offerings: Een raamwerk voor regulering door de kwalificatie van tokens als effect. Zij ontving op donderdag 7 november de Internetscriptieprijs uit handen van advocaat Anke Strijbos. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) voor de beste scriptie op het gebied van internet en recht. Eerder won Nannings al de Scriptieprijs van de Vereniging voor Financieel Recht.

De uitreiking van de Internetscriptieprijzen vond plaats op het Roeterseiland in Amsterdam. In totaal vielen er vier scripties in de prijzen in de categorieën Internet en Recht, Internet en Economie, Internet en Technische Wetenschappen en Internet en Maatschappij- of Geesteswetenschappen. Tijdens de bijeenkomst werden lezingen gegeven door keynote speakers Walter Hoogland (emeritus hoogleraar Experimentele hoge-energiefysica, Universiteit van Amsterdam) en Egbert Dommering (hoogleraar Informatierecht, Universiteit van Amsterdam).

Het juryrapport was duidelijk over de uitverkiezing van Nannings’ thesis: “De winnende scriptie maakt een uitstekende financieel juridisch technische analyse van dit actuele, aansprekende en complexe onderwerp. Indrukwekkend is daarbij hoe goed en leesbaar de ingewikkelde materie opgeschreven is. De scriptie toetst ICO’s aan de bestaande juridische kaders en doet vervolgens originele maar ook praktische voorstellen voor een verbeterde regulering. Het eindresultaat is de Internetscriptieprijs 2019 dubbel en dwars waard”. Nannings' scriptie is tevens in boekvorm verschenen.