Marlinde Nannings wint scriptieprijs 2018 Vereniging voor Financieel Recht

Datum bericht: 11 juni 2019

De Nijmeegse promovenda Marlinde Nannings heeft de scriptieprijs 2018 van de Vereniging voor Financieel Recht gewonnen. Haar scriptie Regulering van Initial Coin Offerings: Een raamwerk voor regulering door de kwalificatie van tokens als effect kwam hierbij als beste uit de bus. Nannings werd door de beoordelingscommissie unaniem als winnaar uitgeroepen.

Nannings zakelijke foto - pasfotoNannings voltooide haar scriptie onder begeleiding van hoogleraar Banking Law & Financial Regulation Bart Bierens. Hierin besprak zij hoe blockchaintechnologie de concurrentie aangaat met traditionele financieringsvormen. Daarbij onderzocht zij in hoeverre verschillende ‘initial coin offerings’ (ICO’s) in de cryptomarkt juridisch kwalificeren als effect. Volgens de beoordelingscommissie van de Vereniging voor Financieel Recht was de kwaliteit van de inzendingen deze editie erg hoog: dat maakt de unanieme uitverkiezing van Nannings’ scriptie des te knapper.

“Nannings staat met beide benen in het recht”

Harm Jan Tulp lichtte de keuze voor Nannings namens de beoordelingscommissie als volgt toe: “Nannings laat in haar scriptie zien dat zij met beide benen in het recht staat. Ze geeft een heldere analyse van het juridisch kader, zowel nationaal als Europees, en zet ook de volgende stap: hoe zou het juridische kader moeten luiden? Daarbij geeft ze concrete handvatten voor de nationale en Europese wetgever. Op een actueel onderwerp presenteert ze daardoor eigen en nieuwe inzichten. Bovendien leest de scriptie buitengewoon prettig door het heldere taalgebruik en de duidelijke toelichtingen.” Nannings' scriptie is tevens in boekvorm verschenen.

De rechtenfaculteit feliciteert Nannings van harte met deze bijzondere prestatie.