Seraina Grünewald benoemd tot hoogleraar European and Comparative Financial Law

Datum bericht: 4 februari 2020

Prof. dr. Seraina Grünewald is met ingang van 1 februari 2020 benoemd tot hoogleraar European and Comparative Financial Law aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit.

Seraina Grünewald (1983) is geboren en opgeleid in Zwitserland. In 2006 behaalde ze – magna cum laude – haar Master of Law aan de Universität Bern. In 2012 promoveerde ze – summa cum laude – aan de Universiteit Zürich op het gebied van de rechtswetenschappen.

Seraina Grünewald werkte als wetenschappelijk medewerker voor het onderzoekszwaartepunt ‘Finance and Financial Markets’ aan de Universiteit Zürich, was gastonderzoeker aan de Columbia Law School  (2009), de Yale Law School (2010-2011), Harvard Law School (2011-2012) en postdoctoraal onderzoeker aan de Universität Liechtenstein.

Sinds 2014 is Seraina Grünewald wetenschappelijk medewerker/hoofddocent aan rechtenfaculteit van de Universiteit Zürich. Ze publiceerde tal van artikelen, onder meer over financiële stabiliteit, bankencrisis, effecten van staatsinterventies in tijden van financiële crisis en constitutionele en institutionele aspecten van de economische governance in de EU.