Willem van Boom benoemd tot hoogleraar Burgerlijk recht

Datum bericht: 14 december 2021

Per 1 januari 2022 treedt Willem van Boom in dienst als hoogleraar Burgerlijk recht bij de Nijmeegse rechtenfaculteit en het Onderzoekcentrum Onderneming en Recht. Van Boom is een prominente onderzoeker en was voorheen hoogleraar in Leiden, Rotterdam, Durham en Tilburg. Het faculteitsbestuur is dan ook zeer verheugd dat Van Boom de Nijmeegse gelederen versterkt.

Van Boom bestudeert privaatrecht in de sociaal-economische context. Zijn onderzoek en onderwijs bestrijken privaatrecht in brede zin. Hij houdt zich dan ook bezig met rechtsvergelijking en methodologie van privaatrechtelijk onderzoek. Van Boom zoekt verbinding met andere disciplines om het privaatrecht beter te kunnen duiden en beoordelen. In het bijzonder heeft hij belangstelling voor multidisciplinair onderzoek naar de herkomst en de werking van het privaatrecht in ‘de echte wereld’ - daarom werkt hij regelmatig samen met onderzoekers uit de sociale en geesteswetenschappen.

"Ik stel mijn studenten het liefst de vragen waar ik zelf de antwoorden niet op heb. Hun antwoorden brengen de rechtswetenschap weer een stapje verder, daar ben ik van overtuigd" aldus Van Boom.

Over Willem van Boom

Willem van Boom (Koog aan de Zaan, 1969) studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 1999 aan de Katholieke Universiteit Brabant (nu Tilburg University) met een proefschrift getiteld ‘Hoofdelijke verbintenissen’. Sinds 2002 is hij als hoogleraar verbonden aan Tilburg University, Erasmus Universiteit en Durham University. Van Boom is sinds augustus 2014 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht van de Universiteit Leiden als hoogleraar Civiel recht.

Meer weten? Neem contact op met:

  • Persvoorlichting & wetenschapscommunicatie Radboud Universiteit, media@ru.nl, 024 361 6000