Onderwijs

Naast onderzoek is het OO&R ook betrokken bij het samenstellen en verzorgen van wetenschappelijk onderwijs in de Onderzoeksmaster Onderneming & Recht en in de Duale master Onderneming & Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit. Deze masters zijn gericht op het ondernemingsgerichte recht en combineren wetenschappelijk en praktijkgericht onderwijs met werkervaring bij een van de aan deze masters gelieerde gerenommeerde advocatenkantoren of multinationals, waaronder ook een groot aantal partners van het OO&R. De duale master is voornamelijk gericht op de commerciële rechtspraktijk, terwijl de onderzoeksmaster naast die praktische oriëntatie ook gericht is op het ontwikkelen van academische onderzoeksvaardigheden.

Verder zijn veel onderzoekers van het OO&R als docent betrokken bij postacademisch onderwijs voor praktijkjuristen. In dat verband onderhoudt het OO&R intensieve relaties met het Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs (CPO) en de Grotius Academie. Daarnaast zijn onderzoekers die aan het OO&R verbonden zijn, doorgaans tevens als docent verbonden aan de vaksecties Burgerlijk recht, Ondernemingsrecht, Rechtsgeschiedenis of Sociaal recht.

Ten slotte participeert het OO&R in de Graduate School, die een opleidingsprogramma biedt voor promovendi die verbonden zijn aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit.