OO&R-lezingen over duurzaamheid

guillaume-de-germain-6Xw9wMJyHus-unsplash

Duurzaamheid raakt alle facetten van het ondernemen en de onderneming. Het OO&R organiseert daarom in het voorjaar van 2023 een lezingencyclus voor studenten en medewerkers over het duurzaamheidsonderzoek binnen het OO&R.

Uit het geldende (nationale, Europese en internationale) recht op het gebied van duurzaamheid vloeien verplichtingen voort voor bedrijven. Ook rechters leggen bedrijven steeds meer verplichtingen op in het kader van duurzaamheid, meestal door invulling van open normen (zoals de gevaarzettingsnorm uit art. 6:162 BW). Daarnaast bestaat er de nodige soft law (bijvoorbeeld verankerd in allerlei codes) op het gebied van het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Internationale documenten met verplichtingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen vullen mede de ongeschreven zorgvuldigheidsnormen in.

In deze nieuwe reeks duurzaamheidslezingen bespreken onderzoekers van het OO&R welke rol de EGS-factoren spelen bij de invulling van de taak van verscheidene actoren binnen het ondernemingsgerelateerde recht. Bekijk het programma hieronder.

Aanmelden via Eventbrite

Via deze pagina kun je je aanmelden voor fysieke of digitale deelname aan een of meer bijeenkomsten.

Programma lezingenreeks

Alle bijeenkomsten vinden van 16:30 tot 17:15 uur plaats in de CPO-zaal (GR 1.104) van het Grotiusgebouw. Elke bijeenkomst bestaat uit een lezing van 45 minuten. De lezingen zijn ook digitaal te volgen.

Dinsdag 28 maart 2023 | De vastgoedfinancier & ESG

Ellen Maathuis

Dinsdag 4 april 2023 | De financieel toezichthouder (inclusief de centrale bankier) & ESG

Zsa Zsa Knödler

deze lezing is in het Engels

Dinsdag 11 april 2023 | De werkgever & ESG

Matthijs van Schadewijk

Dinsdag 18 april 2023 | De aandeelhouder & ESG

Evert-Jan Breukink

Meld je hier aan