Afscheid van Anne Looijestijn-Clearie met liber amicorum: 'The Angel’s Share'

Datum bericht: 16 november 2021

Op vrijdag 12 november nam de vaksectie Internationaal en Europees recht afscheid van docent Europees recht Anne Looijestijn-Clearie, die meer dan 30 jaar aan de Nijmeegse rechtenfaculteit verbonden is geweest. Voor deze gelegenheid werd een verrassingsseminar georganiseerd waarbij haar een liber amicorum is aangeboden, en een aantal contribuanten een presentatie verzorgden op basis van hun bijdrage.

Het boek The Angel’s Share is een dubbeluitgave bestaand uit een Nederlands- en een Engelstalig deel, elk met een eigen omslag. Opgenomen zijn twee dozijn hoofdstukken die een variëteit aan thema’s bestrijken, merendeels gekoppeld aan actuele ontwikkelingen in het Europese materiële recht. Tegelijkertijd bevat het boek beschouwingen over het grensoverschrijdende ondernemingsrecht, de handhaving van het mededingingsrecht, het Europees burgerschap, Schotse onafhankelijkheid, en human rights defenders. De auteurs zijn mede afkomstig uit het Van der Heijden Instituut, de vaksectie Burgerlijk recht, het Centrum voor Migratierecht, de advocatenkantoren AKD en Dirkzwager, de Autoriteit Consument en Markt, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de KU Leuven en de Universiteit Utrecht. De redactie werd gevoerd door Henri de Waele, Johan van de Gronden en Catalin Rusu.

Wie geïnteresseerd is in een exemplaar kan zich melden bij de secretaresse van de vaksectie Internationaal en Europees recht, Charley Berndsen, charley.berndsen@ru.nl.