Catalin Rusu benoemd tot gasthoogleraar aan de Universiteit van Parma

Datum bericht: 18 januari 2022

538014Universitair hoofddocent Europees recht Catalin Rusu is benoemd tot gasthoogleraar aan de Universiteit van Parma, Italië. Deze positie wordt jaarlijks toegekend aan buitenlandse academici met een indrukwekkende track record op het gebied van het Europees- of internationaal recht. De positie wordt aan Rusu toegekend vanwege zijn expertise op het gebied van Europees economisch recht.

Vanaf 1 februari tot eind maart geeft Rusu aan de Universiteit van Parma het mastervak Europees economisch recht. Dit vak richt zich met name op het Europese interne marktrecht en het Europese mededingingsrecht. Ook wordt een groot deel gewijd aan de digitale ontwikkelingen binnen deze rechtsgebieden. Rusu zal eveneens een aantal PhD-seminars verzorgen aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Politiek en International Studies van de Universiteit van Parma.

Tijdens zijn verblijf in Italië hoopt Rusu de relatie tussen de Nijmeegse rechtenfaculteit en de Universiteit van Parma te versterken: "Ik kijk ernaar uit om een waardevolle bijdrage te leveren aan de internationalisering van onze faculteit, en om het internationale netwerk van de vaksectie Internationaal en Europees recht te vergroten."