Congres: De impact van de coronacrisis op de rechtspraak en de positie van kwetsbare rechtszoekenden

Datum bericht: 14 januari 2022

Op donderdag 17 februari, van 13.45 tot 17.00 uur vindt het congres over de impact van de coronacrisis op de rechtspraak en de positie van kwetsbare rechtszoekenden plaats. Tijdens dit congres worden de resultaten van het onderzoek naar deze maatregelen gepresenteerd en zal op de resultaten worden gereflecteerd. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoekers van de universiteiten van Leiden, Utrecht en Nijmegen die samenwerken als onderdeel van het sectorplan Conflictoplossende Instituties. Het onderzoek wordt gefinancierd door ZonMw.

Inhoud onderzoek

Het onderzoek heeft in kaart gebracht welke maatregelen zijn getroffen in het straf-, vreemdelingen- en civiele jeugdrecht. Daarnaast heeft het onderzoek de vraag beantwoord hoe de maatregelen respect voor de grondrechten van kwetsbare rechtzoekenden en hun vertrouwen in de rechtspraak hebben beïnvloed. Door deze vragen te beantwoorden, helpt het onderzoek de Rechtspraak te bepalen welke maatregelen ook na de coronacrisis nuttig kunnen zijn.

Aanmelden

Omdat er een beperkt aantal personen aanwezig kan zijn en om de Zoom-link te ontvangen, is vooraf registeren via deze link noodzakelijk. Je krijgt minimaal één week voorafgaand aan het congres horen of dit kan en of de borrel doorgaat. Hoe dan ook zul je ook minimaal één week voorafgaand aan het congres een Zoom-link ontvangen. Het programma van het congres ontvang je op het moment dat de inschrijving afgerond is.