Esmee Hardeman wint annotatiewedstrijd Stichting Migratierecht Nederland

Datum bericht: 14 december 2021

Masterstudent Staats- en bestuursrecht Esmee Hardeman heeft de jaarlijkse annotatiewedstrijd van de Stichting Migratierecht Nederland gewonnen. Esmee schreef deze annotatie voor het vak Nederlands migratierecht. Zij annoteerde een uitspraak over het interstatelijk vertrouwensbeginsel bij overdrachten van asielverzoeken aan een andere EU-lidstaat en de onderzoeksplicht die de Nederlandse staat daarbij heeft.

Op 13 december 2021 werd de prijs uitgereikt door de jury bestaande uit Marcel Reurs (advocaat bij Everaert advocaten), Erna van Keken (rechter rechtbank Noord Holland) en Peter Rodrigues (hoogleraar immigratierecht Universiteit Leiden). De annotatie wordt binnenkort gepubliceerd in Jurisprudentie Vreemdelingenrecht.