Koninklijke onderscheiding voor Henny Sackers

Datum bericht: 18 juli 2022

Hoogleraar Bestuurssanctierecht Henny Sackers is op maandag 18 juli benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Sackers kreeg de onderscheiding ook voor zijn wetenschappelijke werk, maar in het bijzonder voor zijn verdiensten als marsleider bij de Nijmeegse Vierdaagse.

Deze onderscheiding die wordt toegekend aan Nederlanders waarvan de werkzaamheden van grote betekenis zijn voor het land. De koninklijke onderscheiding werd opgespeld door burgemeester Hubert Bruls.

Sackers kreeg de onderscheiding als blijk van erkenning voor zijn werkzaamheden en maatschappelijke verdiensten. Zowel als hoogleraar Bestuurssanctierecht, als voor het Nederlands recht en als vrijwilliger voor Stichting De 4Daagse. Daar maakt hij als bestuurslid al 25 jaar deel uit van het Uitvoerend Comité (UC). Sinds 2018 is hij voorzitter van het bestuur.

Voor de serie Op naar 100 - Herinneringen van Nijmeegse alumni sprak Sackers al over zijn studententijd, hoogleraarschap en werk bij Stichting De 4Daagse.