Nieuw Nijmeegs studieboek: Kern van het Europees recht

Datum bericht: 21 augustus 2019

Vlak voor het begin van het academisch jaar is bij Boom Juridisch de eerste druk verschenen van het studieboek Kern van het Europees recht. Het boek is geschreven door vijf Nijmeegse docenten: hoogleraar Europees recht Johan van de Gronden, universitair hoofddocent Internationaal en Europees recht Jasper Krommendijk, senior docent Europees recht Anne Looijestijn-Clearie, universitair docent Internationaal en Europees recht Simon Tans en hoogleraar Internationaal en Europees recht Henri de Waele.

Het doel van het boek is om de complexe materie van het EU-recht toegankelijk te maken voor studenten in de eerste fase van hun studie. De auteurs pretenderen niet om een volledig beeld van het Europees recht te schetsen, maar beperken zich bewust tot het beschrijven en uitleggen van de kern van een aantal Europeesrechtelijke onderwerpen die voor dat publiek onmisbaar zijn. Het boek biedt een globaal overzicht van en inzicht in de hoofdzaken van het Europees recht, zowel op institutioneelrechtelijk als materieelrechtelijk gebied. Het afgelopen jaar werd al proefgedraaid met een ‘nuleditie’ in de Nijmeegse B1.

Het boek is te bestellen via de website van Bju