Nijmeegs team presteert uitmuntend bij de regionale finales van de European Law Moot Court Competition

Datum bericht: 12 maart 2019

ELMC team Nijmegen - Athene 2019Het Nijmeegse team dat dit jaar deelneemt aan de European Law Moot Court Competition heeft met veel succes deelgenomen aan de regionale finales in Athene, die plaatsvonden van 28 februari tot en met 2 maart 2019. Een indrukwekkende pleitprestatie werd neergezet door Tom Poppe, Guus de Vries en Timo Hieselaar, die hoge scores behaalden en onder meer de concurrentie uit Gent, Leiden, Edinburgh en Parijs wisten af te troeven. Demi van den Berg vervulde de rol van Commissievertegenwoordiger, en kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Zij mag nu in april een gooi doen naar de Europese titel, tijdens de slotronde voor het Hof van Justitie van de EU in Luxemburg.

In november 2018 leverde het Nijmeegse team al zijn schriftelijke pleidooien in. Op basis van de hoge kwaliteit daarvan werd het geselecteerd voor de regionale finales in Athene. Daar mochten de vier masterstudenten hun zaak bepleiten voor een panel dat bestond uit gerenommeerde professoren en advocaten. De concurrentie bestond uit 11 andere teams afkomstig uit andere Europese landen en de Verenigde Staten. De fictieve casus ging dit jaar over onder meer het Europees aanhoudingsbevel, rule of law-problemen en de prejudiciële procedure.

De ELMC is een transnationale, interuniversitaire pleitwedstrijd gericht op het EU-recht. Ze bestaat sinds 1989, en is sindsdien uitgegroeid tot de meest bekende en prestigieuze van Europa.