Piet Hein van Kempen treedt toe tot de Scientific Advisory Council van het Institute on Crime & Criminal Justice (ICCJ) van EPLO

Datum bericht: 17 mei 2021

Hoogleraar Straf- en strafprocesrecht Piet Hein van Kempen (tevens decaan van de rechtenfaculteit) is begin mei door de Executive Board of the European Public Law Organization (EPLO) benoemd als permanent lid van de Scientific Advisory Council van The Institute on Crime & Criminal Justice (ICCJ). Dit instituut richt zich op het bevorderen van studie, onderzoek, advies, opleiding en beleidsgericht werk voor criminaliteitgerelateerde studies en strafrechtelijk beleid op nationaal, Europees en internationaal niveau.

De specifieke aandachtsgebieden van het Institute on Crime & Criminal Justice zijn strafrechtbeleid, criminologie, slachtofferschap, veiligheid, het maatschappelijk middenveld, sociale kwesties, en het bevorderen van democratie, de rechtsstaat en mensenrechten in strafrechtelijke stelsels. Het instituut moedigt interdisciplinaire benaderingen aan. Het instituut is een academisch onafhankelijke eenheid van het EPLO met operationele autonomie. Het opereert onder de verantwoordelijkheid van de instituutsdirecteur en de Scientific Advisory Council. De leden van deze wetenschappelijke raad zijn volgens EPLO personen met hoge academische en professionele kwalificaties en internationale erkenning.