Zoek in de site...

Promovendi Sam Schuite, Manon Hermans en Simone Hooijer winnen tweejaarlijkse SteR-samenwerkingsprijs

Datum bericht: 31 mei 2022

Tijdens de SteR-Middag 2022, op vrijdag 17 juni, is de tweejaarlijkse SteR-samenwerkingsprijs uitgereikt aan promovendi Sam Schuite (Bestuursrecht), Manon Hermans (Bestuursrecht) en Simone Hooijer (Staatsrecht). Uit handen van juryvoorzitter Henri de Waele ontvingen zij de prijs voor hun artikel ‘De uitleg en toepassing van het wettelijke bewijsvermoeden door het IMG: een remmende sprong vooruit?’, O&A 2021/45. De jury prees de promovendi ‘omdat het knap is om met drie auteurs één stuk te schrijven, zeker als beginnend wetenschapper, en deels buiten de eigen specialisatie’. Prijzenswaardig is ook dat deze bijdrage over een actueel thema is geschreven in de toch al drukke coronatijd en geheel op eigen initiatief tot stand kwam.

De tweede prijs ging naar promovendi Rowin Jansen (Algemene rechtswetenschap) en Minke Reijneveld (Burgerlijk recht) voor hun bijdrage ‘Conventie 108+ en (toezicht op) gegevensverwerkingen in het nationale veiligheidsdomein’, Computerrecht 2021/208. Beide onderzoekers zijn tevens verbonden aan de Interdisciplinary Hub for Digitalization and Society van de Radboud Universiteit, werken al langer samen en hebben meerdere coproducties afgeleverd over privacy- en inlichtingenrecht. Volgens de jury hebben zij ook voor deze interdisciplinaire bijdrage methodologisch knap samengewerkt.

Op de derde plaats stonden de redacteuren van de onlangs verschenen SteR-bundel Toetsingsintensiteit, waaraan een brede keur aan collega’s van dit onderzoekcentrum meewerkte. Roel Schutgens (Algemene rechtswetenschap), Raymond Schlössels (Bestuursrecht), Jasper Krommendijk (Internationaal en Europees recht), Hans Peters (Bestuursrecht), Claartje Bulten (Ondernemingsrecht), Ashley Terlouw (Rechtssociologie) en Edsard van de Werf (Algemene rechtswetenschap) werden gelauwerd voor het optuigen van deze fraaie bundel, die in korte tijd bekendheid heeft verworven onder academici en praktijkjuristen.

Volgend jaar zal tijdens de SteR-middag weer de tweejaarlijkse SteR-Internationaliseringsprijs worden ingediend. Informatie over de nominatieprocedure volgt na de zomer.