Roel Schutgens nieuwe vicedecaan onderwijs

Datum bericht: 29 april 2020

Het College van Bestuur heeft hoogleraar Algemene Rechtswetenschap Roel Schutgens benoemd tot nieuwe vicedecaan onderwijs van de rechtenfaculteit. Schutgens volgt Johan van de Gronden op per 1 mei 2020.

Roel Schutgens is al sinds 1999 verbonden aan de Nijmeegse rechtenfaculteit: eerst als student Nederlands recht, daarna als promovendus, docent en hoogleraar Algemene rechtswetenschap. Schutgens verzorgde in die jaren diverse hoor- en werkcolleges voor onder meer Inleiding tot de rechtswetenschap, Overheidsaansprakelijkheid en Staatsrecht. Dit heeft hem driemaal de titel ‘hoorcollegedocent van het jaar’ opgeleverd (2012, 2015 en 2016) en eenmaal de titel ‘werkgroepdocent van het jaar’ (2009).

Schutgens is naast zijn onderwijsactiviteiten tevens Raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof te Den Haag, voorzitter van de commissie kwaliteitszorg Onderwijs en voorzitter van de bezwaarschriftenadviescommissie van het Ministerie van VWS. Tevens was Schutgens voorzitter van het Onderzoekcentrum voor Staat en Recht (SteR), maar deze functie zal hij per 1 mei neerleggen. Schutgens wordt bij het SteR opgevolgd door Ashley Terlouw.