Stephanie Hötte ontvangt een Christine Mohrmann Stipendium

Datum bericht: 11 december 2019

Tien vrouwelijke promovendi van de Radboud Universiteit ontvingen op dinsdag 10 december een Christine Mohrmann Stipendium. Doel van het stipendium is de onderzoeksters aan te moedigen hun wetenschappelijke loopbaan na de voltooiing van hun proefschrift voort te zetten. Het stipendium stelt hen in de gelegenheid een periode door te brengen aan een andere, bij voorkeur buitenlandse, universiteit. De stipendia bedragen 5000 euro per persoon. Vanuit de rechtenfaculteit mocht Stephanie Hötte, promovenda bij de vaksectie Internationaal & Europees recht, een van de stipendia in ontvangst nemen.

Stephanie Hötte onderzoekt de zogenaamde make-or-buy decision in het aanbestedingsrecht. Wanneer Nederlandse publieke autoriteiten een goed of dienst nodig hebben, hebben zij de keuze deze te kopen op de markt of om deze zelf te verzorgen. In hoeverre bezitten zij discretionaire vrijheid bij het maken van deze beslissing? En moet deze keuze in Nederland worden gereguleerd en hoe zou die regulering eruit kunnen zien?
Hötte bestudeert ook de bestaande oplossingen in de rechtssystemen van andere landen. Het Mohrmann stipendium gebruikt ze daarom voor zowel een onderzoeksverblijf in Washington DC als een onderzoeksverblijf aan Nottingham University (UK).