Tesseltje de Lange: Arbeidsmigratie in het post-corona tijdperk

Datum bericht: 27 oktober 2021

101836Op donderdag 18 november 2021 spreekt hoogleraar Europees migratierecht Tesseltje de Lange tijdens de Nationale Migratiedialoog over arbeidsmigratie in het post-corona tijdperk. Hebben er veranderingen plaatsgevonden in de verhoudingen tussen werkgever en arbeidsmigrant, of blijft het business as usual? Komt er een reset van de economie? Wat betekent dit voor de positie van arbeidsmigranten, expats en domestic workers? Onder meer deze vragen zullen de revue passeren.

De Nationale Migratiedialoog vindt dit jaar voor het eerst plaats ter ere van het 20-jarig bestaan van de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Radboud Universiteit, de Universiteit Maastricht en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Naast Tesseltje de Lange zullen onder anderen Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Ankie Broekers-Knol en Dilip Ratha, hoofdeconoom van de Wereldbank, hun kennis delen.

Tesseltje de Lange zal tevens optreden als keynote-speaker op het Netwerkevenement Brabantse Aanpak Arbeidsmigratie op woensdag 10 november. Hier zal zij spreken over o.a. arbeidsmigratie in het Brede Welvaartsperspectief.