Zoek in de site...

Onderzoeksgroep

Prof. mr. Paul Bovend'Eert is hoogleraar staatsrecht aan de Radboud Universiteit. Samen met de overige leden van  de onderzoeksgroep bewaakt hij de kwaliteit en voortgang van het onderzoek. Hij zet zijn inhoudelijke expertise en netwerk in voor de organisatie van de verschillende conferenties en voor de verspreiding van het eindrapport.

Mr. Hansko Broeksteeg is universitair hoofddocent Staatsrecht aan de Radboud Universiteit. Samen met de overige leden van  de onderzoeksgroep bewaakt hij de kwaliteit en voortgang van het onderzoek. Hij zet zijn inhoudelijke expertise en netwerk in voor de organisatie van de verschillende conferenties en voor de verspreiding van het eindrapport. Samen met Ronald Tinnevelt heeft Hansko Broeksteeg de bundel Politieke partijen als anomalie van het Nederlandse staatsrecht (Deventer 2015) geredigeerd. Daarmee hebben zij de basis gelegd voor het huidige project.

Dr. Joris Gijsenbergh is als postdoc verantwoordelijk voor de uitvoering van het onderzoek. Hij schrijft een monografie, artikelen en opiniestukken over de regulering van politieke partijen. Samen met de overige leden van de onderzoeksgroep organiseert hij de expert meetings en de eindconferentie. Eerder heeft hij gewerkt als onderzoeker en universitair docent aan de Geschiedenisafdelingen van de universiteiten van Nijmegen, Leiden, Utrecht, Münster en Marburg. Voor zijn proefschrift en andere publicaties heeft hij onderzoek gedaan naar de invoering van anti-extremistische maatregelen in de jaren 1920 en 1930, inclusief partijverboden.

Prof. dr. Ronald Tinnevelt is hoogleraar Rechtsfilosofie aan de Radboud Universiteit. Samen met de overige leden van  de onderzoeksgroep bewaakt hij de kwaliteit en voortgang van het onderzoek. Hij zet zijn inhoudelijke expertise en netwerk in voor de organisatie van de verschillende conferenties en voor de verspreiding van het eindrapport.  Samen met Hansko Broeksteeg heeft Ronald Tinnevelt de bundel Politieke partijen als anomalie van het Nederlandse staatsrecht (Deventer 2015) geredigeerd. Daarmee hebben zij de basis gelegd voor het huidige project.

Prof. dr. Ben Vermeulen was hoogleraar rechtsfilosofie aan de Radboud Universiteit en hoogleraar staatsrecht aan de Vrije Universiteit. Tegenwoordig is hij hoogleraar onderwijsrecht aan de Radboud Universiteit, lid van de KNAW, lid van de Raad van State en lid van de Commissie van Venetië. Samen met de overige leden van de onderzoeksgroep bewaakt hij de kwaliteit en voortgang van het onderzoek. Hij zet zijn inhoudelijke expertise en netwerk in voor de organisatie van de verschillende conferenties en voor de verspreiding van het eindrapport.