Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Zoek in de site...

Actioma


Artikelfoto Bronzwaer
De een zijn dood kost een ander zijn brood?

Docent en Promovendus mr. Gijs Bronzwaer gaat in op de causaliteit in het strafrecht. Kan de dood van een zzp'er worden toegerekend aan degene die hem inhuurde?

Artikelfoto Van Schaik
“Dweilen met de kraan open”: De gevolgen van het capaciteitstekort bij de recherche

Drs. Anouk van Schaik gaat in op het capaciteitstekort bij de recherche. De promovenda bespreekt de gevolgen van dit tekort, mede door de ogen van de rechercheurs zelf.

Artikelfoto Van Grimbergen
What’s the key to bitcoins? Over de goederenrechtelijke levering van bitcoins

Masterstudente Anne van Grimbergen gaat in op de goederenrechtelijke levering van bitcoins. De bijbenende wetgeving zorgt voor vragen als: hoe moet de levering van cryptovaluta nu vermogensrechtelijk geduid worden?

De stem van juridisch Nijmegen

logo ActiomaActioma is sinds 1979 het officiële faculteitsblad van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit. Het verschijnt driemaal per jaar en is het grootste juridische faculteitsblad van Nederland.

Schrijf mee!

Actioma biedt een podium aan eenieder met passie voor de rechtsgeleerdheid. Van propedeuse- tot masterstudent, van promovendus tot hoogleraar en van academicus tot praktijkjurist. Artikelen zijn gedurende het hele jaar welkom op actioma@jur.ru.nl.

Actioma online

Alle uitgaven van de Actioma kun je ook online lezen.

actioma-211

Bestuur 2022/2023

groepsfoto

V.l.n.r. Busra Bilge (secretaris), Giel Sengers (voorzitter) en Laurens Heijs (penningmeester)

Adverteren

Wil je meer weten over de advertentiemogelijkheden in het faculteitsblad Actioma? Neem contact op met het Actioma-bestuur via actioma@jur.ru.nl.

actioma-210

Blijf op de hoogte

Wil je geen artikelen missen? Meedoen aan leuke acties? En betrokken zijn bij het grootste juridische faculteitsblad van Nederland? Volg ons dan online!