Faculteit der Rechtsgeleerdheid

10 tips voor nieuwe studenten: van de Rechtenbibliotheek

Datum bericht: 15 september 2023

Team Bibliotheek Rechtsgeleerdheid heet de nieuwe Rechtenstudenten van harte welkom! We hebben10 tips om een vliegende start te maken.

Tip 1 Studieomgeving

In de Rechtenbibliotheek vind je groeps- en individuele werkplekken. De groepswerkplekken zijn te reserveren voor Rechtenstudenten na het tonen van het bewijs van inschrijving voor Rechten in Osiris.

Tip 2 Pc’s & laptops

Je kunt in de Rechtenbibliotheek gebruik maken van de computerwerkplekken.
Met je eigen laptop of smartphone kun je gebruik maken van wifi via Eduroam.
De beschikbaarheid van de aanwezige pc’s is te zien op het beeldscherm tegenover de servicebalie.

Tip 3 Openingstijden

De openingstijden van de bibliotheek zijn van:
maandag t/m donderdag: 8.30 - 22.00 uur
vrijdag: 8.30 - 18.00 uur
In tentamenperiodes zijn er aangepaste openingstijden. Houd hiervoor de beeldschermen in de bibliotheek in de gaten.

Tip 4 Literatuur vinden

Begin je zoektocht naar wetenschappelijke literatuur in de UB Gids Rechtsgeleerdheid. Ook vanuit thuis kun je op deze manier bij de zoeksystemen inloggen met je RU-account.
Onder het kopje Snel naar vind je de meest gebruikte juridische bronnen.
RUQuest is een handige zoekmachine waarmee je zowel de digitale als gedrukte boeken en tijdschriften van de Radboud Universiteit kunt doorzoeken.
Tip: veel studieliteratuur hebben we als e-book! Check Verplichte tentamenliteratuur E-books.

Tip 5 Lenen

Met je studentenkaart kun je gratis boeken lenen bij de Rechtenbibliotheek en alle andere bibliotheeklocaties op de campus. Activeer hiervoor eenmalig je kaart in RUQuest. In RUQuest vind je de plaatsingscode van een boek onder ‘signatuur’. Een boek leen je via de leenautomaat bij de servicebalie.
Tijdschriften kun je niet lenen, deze zijn alleen ter inzage in de bibliotheek.
Schuin tegenover de servicebalie vind je een selectie van onze nieuwste aanwinsten. Deze mag je meteen lenen.

Henk Braam_73A3953

Tip 6 Printen, kopiëren en scannen

Printen, kopiëren en scannen gaat via Kuario. We raden je aan je account zo snel mogelijk te activeren.

Tip 7 Servicebalie

Bij de servicebalie kun je terecht met al je vragen over de faciliteiten van de bibliotheek. Ook kun je hier groepswerkplekken reserveren.

Tip 8 Hulp nodig?

De informatiebalie van de Rechtenbibliotheek is elke maandag tot en met donderdag van 12.30 tot 14.30 uur geopend. Hier kun je terecht met al je vragen over zoeken, vinden en gebruiken van bronnen.
Buiten de openingstijden van de informatiebalie kun je mailen naar inforecht@ubn.ru.nl met je vraag.

Tip 9 (Sociale) media

Houd de beeldschermen in de faculteit in de gaten en zeker ook het scherm in de bibliotheek tegenover de servicebalie.
Daarnaast staan er regelmatig berichten op onze UB Gids Rechtsgeleerdheid. Je vindt ze ook in de facultaire nieuwsbrief die je ontvangt.
Bekijk ook ons filmpje op de website UB Gids Rechtsgeleerdheid. Dat geeft in het kort informatie over wat wij doen.

Tip 10 Contact Bibliotheek Rechtsgeleerdheid

Bezoekadres Grotiusgebouw