Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Abonnement op Rechtsorde stopt per 1 januari 2024

Datum bericht: 17 november 2023

De Bibliotheek Rechtsgeleerdheid heeft twee juridische zoeksystemen waarmee je tegelijkertijd in meerdere (voornamelijk Nederlandse, maar ook Europeesrechtelijke) juridische bronnen kan zoeken, ongeacht door welke uitgever of instantie deze zijn gepubliceerd: Rechtsorde en Legal Intelligence.

Rechtsorde
Per 1 januari 2024 stopt het abonnement op Rechtsorde. Dit heeft te maken met het feit dat de (zoek)functionaliteit in Rechtsorde van mindere kwaliteit is dan die van de oude interface. Zo worden er minder specifieke zoekmogelijkheden aangeboden. En is er geen geavanceerde zoekfunctie meer beschikbaar. Het filteren in zoekacties achteraf is beperkt mogelijk. Daarnaast werkt het aanmaken van attenderingen minder goed dan in het oude Rechtsorde.

Wij raden aan om de attenderingen die je hebt aangemaakt in Rechtsorde vóór het einde van 2023 veilig te stellen, door deze te downloaden. De attenderingen zijn te vinden in de rechterbovenhoek wanneer je je persoonlijk hebt aangemeld.

Legal Intelligence
Wij adviseren om je attenderingen vervolgens aan te maken via Legal Intelligence. Legal Intelligence heeft uitgebreide zoekmogelijkheden en biedt prima opties om attenderingen aan te maken. Het is mogelijk attenderingsprofielen aan te maken op basis van een zoekopdracht en/of een tijdschrift/uitgave. Deze profielen stellen je in staat om automatisch op de hoogte gehouden te worden van nieuwe content binnen het gewenste vakgebied of het gewenste tijdschrift.

Legal intelligence attenderingen (002)

Nadat je hebt geklikt op het icoontje Bronnen in het rode menu is het complete overzicht van beschikbare bronnen in Legal Intelligence doorzoekbaar. Hier kan je bijvoorbeeld een attendering plaatsen op het verschijnen van een nieuwe aflevering van een voor jou relevant tijdschrift. Dit door te klikken op het belletje achter de titel van een tijdschrift.
Daarnaast is het mogelijk om een attendering te plaatsen op een relevante zoekopdracht door te klikken op het belletje wanneer je een zoekopdracht hebt uitgevoerd. Je ontvangt de meldingen via je e-mail. Daarnaast wordt de nieuwe content getoond via Attenderingen in het rode menu van de startpagina van Legal Intelligence.

Via de Info-knop in het rode menu in Legal Intelligence zijn diverse website tours beschikbaar. Ook is via deze knop een uitgebreid Helpcentrum te benaderen.

Vragen?
Neem bij vragen contact op met het team van de Bibliotheek Rechtsgeleerdheid via inforecht@ubn.ru.nl.