Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten 2024

Datum bericht: 15 februari 2024

Wil jij een unieke kijk achter de schermen bij het werk van een officier van justitie? Dat kan als je meedoet aan de Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten.

Wat is de Nationale Requireerwedstrijd?

Een requisitoir is de aanklacht die een officier van justitie houdt tijdens het strafproces. Hierin worden de feiten, bewijslast en de strafeis verwoord. Jaarlijks organiseert het Openbaar Ministerie een evenement waarbij studenten van verschillende universiteiten het tegen elkaar opnemen wie het beste requisitoir kan houden.

Waarom meedoen?

Naast dat dit goed staat op je cv (helemaal als je de winnaar bent), leer je ontzettend veel tijdens dit tweedaagse evenement. Op dag één volg je een workshop debattechniek van het Nederlandse Debatinstituut en je krijgt o.a. een masterclass van een aantal bekende officieren van justitie. De avond wordt afgesloten met een diner met de juryleden vanuit het Openbaar Ministerie en de Advocatuur. Ideaal voor je netwerk, om vragen te stellen of gewoon gezellig bij te kletsen. Overnachting op locatie in Amsterdam is inbegrepen. Alles om ervoor te zorgen dat jij de volgende dag scherp bent voor de finale.

Aanmelden kan tot 29 februari 2024. Meer informatie. (pdf, 451 kB)