Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Interdisciplinaire cursus

Datum bericht: 31 mei 2024

Klaar voor een uitdaging? We nodigen aankomend masterstudenten Staats- en Bestuursrecht en studenten die interesse hebben in Omgevingsrecht van harte uit voor deze interdisciplinaire cursus over natuurbescherming in het overbevolkte Nederland!

In deze cursus, genaamd Governance of nature conservation, werk je nauw samen in een multidisciplinair team van rechten, ecologie en management studenten om nieuwe perspectieven te creëren voor het behoud van de natuur in het prachtige natuurgebied de Hatertse Vennen, 8 kilometer ten zuidwesten van de campus. Dit gebied is zowel een natuurlijke parel als een geliefd recreatiegebied, waar jaarlijks honderdduizenden mensen naartoe komen. Met de toenemende plannen voor toeristische ontwikkeling in het gebied rijst de vraag wat dit betekent voor de natuurlijke waarde van het gebied. Met jouw team, de hulp van je docenten en de steun van relevante belanghebbenden, wordt van je gevraagd om een realistisch plan te bedenken om de natuurlijke schoonheid van de Hatertse Vennen te behouden, gebaseerd op jullie respectievelijke disciplines.

Aanmelden kan tot 16 juni 2024 door een korte motivatie te mailen naar Annika.boh@ru.nl