Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Zoek in de site...

Mastervak Hoge Raad en Cassatie

Datum bericht: 30 mei 2024

Ben jij geïnteresseerd in de rechtspraak van de Hoge Raad en cassatietechnieken, en ga jij volgend jaar de master Nederlands recht doen? Misschien is het keuzevak Hoge Raad en Cassatie dan iets voor jou.

In deze cursus leer je de jurisprudentie van de Hoge Raad beter te begrijpen en mag je zelf aan de slag met het schrijven van processtukken. De kennis en vaardigheden die je opdoet zijn niet alleen handig voor het doen van (scriptie)onderzoek, maar ook als je in je loopbaan als advocaat werkt aan zaken die aan de Hoge Raad (kunnen) worden voorgelegd.

De colleges worden verzorgd door verschillende praktijkjuristen, waaronder een aantal cassatieadvocaten. De cursus begint met enkele colleges over de cassatierechtspraak. Na deze inleidende colleges werk je aan een cassatiemiddel, verweer  of een conclusie. De kantoren die in de onderzoeksmaster Onderneming & Recht participeren begeleiden je hierbij. De cursus wordt afgesloten met (het naspelen van) een zitting in de gebouwen van de Hoge Raad.

Om deel te kunnen nemen moet je de bachelorfase met een goed cijfergemiddelde hebben afgerond vóór aanvang van de cursus in september. Van de deelnemers wordt een grote inzet verwacht. Houd er rekening mee dat de cursus, en in het bijzonder het tweede gedeelte waarin je zelf aan de slag gaat met het schrijven van processtukken, tijd en inzet zal vergen.

Voor meer informatie en aanmelden (met een korte motivatiebrief en cijferlijst) kun je terecht bij Luuk Stoltenborgh via luuk.stoltenborgh@ru.nl.

Let op: Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers, dus meld je tijdig aan.” Deadline aanmelden 1 juli 2024.