Aanmelden onderwijs tweede semester 2022-2023

Datum bericht: 1 december 2022

Binnenkort kun je jezelf aanmelden voor de vakken van het tweede semester. De aanmelddata kunnen verschillen, dus kijk goed welke voorwaarden voor jou van toepassing zijn. Rond 09:00 uur ’s ochtends gaat de aanmelding open. Controleer in Osiris, na het aanmelden, of je ook daadwerkelijk voor het hoorcollege, de werkgroep én de eerste tentamenkans bent aangemeld.

Je bent zelf verantwoordelijk voor je aanmelding. Klopt je aanmelding niet? Kom dan in actie! Werkt Osiris even niet? Wacht dan een aantal minuten voordat je opnieuw inlogt om overbelasting van de server te voorkomen.

De aanmelding voor een vak is in beginsel direct de aanmelding voor de eerste tentamenkans. Daarom is het van het uiterste belang dat je de juiste vakcode gebruikt die bij jouw opleiding hoort. Raadpleeg hiervoor het programma van jouw opleiding. Neem bij twijfel contact op met de Studentenbalie Rechten. Gedurende de aanmeldperiode gelden er andere openingstijden.

Let op: Voor de codes WGCOM, BF en REC geldt dat dit slechts codes zijn ten behoeve van je aanmelding. Aan deze codes hangen geen werkgroepen etc. Nadat de aanmeldingen zijn gesloten, volgt door de Studentadministratie Rechten een kopieeractie. Op dat moment word je aangemeld voor de werkgroep, het hoorcollege en de eerste tentamenkans. Na het verstrijken van de aanmeldtermijn is aanmelden of wisselen van werkgroep NIET mogelijk.

Neem bij problemen altijd eerst contact op met de studieadviseur.

Bekijk welke informatie voor jou geldt

B1-studenten
B2- en B3-studenten

Masterstudenten
Recidivisten (tentamen niet behaald – ND of onvoldoende)
Deeltijdstudent, pre-masterstudent na hbo-rechten, student Recht & Management en student Recht & Economie
Buitenfacultaire studenten

Aanmelden onderwijs tweede semester 2022-2023_v03

B1-studenten

• Als B1-student kun je van 11 t/m 13 januari via Osiris opgeven dat je voor een werkgroepcombinatie van het tweede semester ingedeeld wilt worden. Je kunt daarbij vijf voorkeuren opgeven. Kijk hier voor nadere instructie.
  • Mocht je de vakken Rota Criminalis en/of Academische vaardigheden niet behaald hebben, dan kun je jezelf hiervoor van 9 t/m 23 januari via het webformulier aanmelden.  Deze vakken kennen geen recidivistenonderwijs.
  • Moet je nog een los B1-vak behalen en ben je géén recidivist, dan kun je jezelf aanmelden van 9 t/m 23 januari via onderstaand aanmeldformulier.
Aanmeldformulier losse B1-vakken

B2- en B3-studenten

Ben je B2-student en heb je 45 EC of meer aan B1-vakken behaald? Dan kun je jezelf aanmelden voor een werkgroepcombinatie B2:

Ben je B2-student en heb je minimaal 45 EC aan B1-vakken behaald maar wil je of kun je jezelf niet aanmelden voor de werkgroepcombinatie? Dan meld je jezelf aan voor losse vakken B2 en B3. Ook als B3-student meld je jezelf aan voor losse vakken B2 en B3:

Masterstudenten

Als masterstudenten meldt je jezelf aan voor losse mastervakken.

Recidivisten (tentamen niet behaald – ND of onvoldoende)

Heb je al eerder voor een B1-, B2- of B3-vak ingeschreven gestaan, maar heb je het tentamen niet behaald (onvoldoende/ND)? Dan ben je recidivist. Informatie aanmelden vakken recidivisten.

Overige studentengroepen

Als deeltijdstudent, pre-masterstudent na hbo-rechten, student Recht & Management en student Recht & Economie word je door de faculteit op jouw voornaam.achternaam@ru.nl e-mailadres geïnformeerd over de aanmelding.

Buitenfacultaire studenten

Ben je RU-student van een andere faculteit, dan kun je jezelf als buitenfacultaire student aanmelden voor sommige rechtenvakken. Informatie aanmelden vakken buitenfacultaire studenten.

Voorkeursaanmelding

Kom je (mogelijk) in aanmerking voor een voorkeursaanmelding, neem dan uiterlijk 22 december contact op met de studieadviseurs om dit te bespreken. Wordt de voorkeursaanmelding toegekend, dan krijg je van de studieadviseur het daarvoor benodigde formulier. Dit moet uiterlijk 9 januari bij de Studentenbalie Rechten binnen zijn om tijdig te kunnen worden verwerkt.

Vragen of problemen?

Ondervind je problemen met het aanmelden voor werkgroepen of colleges, lees dan eerst de aanmeldinformatie nog eens goed door. Lukt het aanmelden echt niet, meld je dan tijdig telefonisch (024-3612308) bij de Studentenbalie Rechten. Je vraag of probleem kan dan vaak meteen opgelost worden. Bij grote drukte kan de wachttijd oplopen en hopen we op je begrip. Heb je een andere vraag? Dan kun je ons per e-mail bereiken.  Om je eigen studieprogramma of vakken toe te voegen aan je rooster, gebruik je jouw persoonlijk roosterBekijk de actuele openingstijden van de Studentenbalie Rechten.

De faculteit gebruikt het voornaam.achternaam@ru.nl e-mailadres voor haar berichtgeving per e-mail. Zorg ervoor dat je dit correct hebt ingesteld en houd je e-mail in de gaten (als je inbox vol is, kun je geen nieuwe e-mail ontvangen).