Zoek in de site...

Aanmelden onderwijs voor buitenfacultaire - en bijvakstudenten

Ben je RU-student van een andere faculteit, dan kun je jezelf als buitenfacultaire - of bijvakstudent aanmelden voor sommige rechtenvakken. Zie het complete vakoverzicht (a-z). Voor de meeste vakken is juridische voorkennis vereist.

  • Als buitenfacultaire student kun je jezelf van 11 t/m 23 januari via Osiris aanmelden voor Forensische psychiatrie: JUR-4FORPSYBF. Na de aanmelding wordt de buitenfacultaire code door de Studentadministratie omgezet naar de reguliere code. Je hoeft je niet apart aan te melden voor de eerste tentamengelegenheid.
  • Voor vakken zonder buitenfacultaire code, is aanmelding alleen mogelijk via onderstaand webformulier. Aanmelden via het webformulier kan van 9 t/m 23 januari. Houd er rekening mee dat aanmeldtermijnen bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid mogelijk afwijken van die bij je eigen faculteit.
  • Bestaat een vak uit hoorcolleges én werkgroepen, geef dan aan op welke dagdelen je niet beschikbaar bent i.v.m. overlap met je andere studie. Raadpleeg hiervoor eerst het rooster.
  • Let op: de Faculteit der Rechtsgeleerdheid kent verplicht werkgroeponderwijs.
webformulier

Aanmelden onderwijs tweede semester 2022-2023
Let op: de aanmelding voor een vak is in beginsel direct de aanmelding voor de eerste tentamenkans. Daarom is het van uiterst belang dat je de juiste vakcode gebruikt die bij jouw opleiding hoort. Raadpleeg hiervoor het programma van jouw opleiding. Neem bij twijfel contact op met de Studentenbalie Rechten.

Rond 09:00 uur ‘s ochtends gaat de aanmelding in Osiris open.

Controleer na het aanmelden, of je ook daadwerkelijk voor het hoorcollege, de werkgroep én de eerste tentamenkans bent aangemeld. Dit kun je controleren in Osiris. Klopt je aanmelding niet, dan is het je eigen verantwoordelijkheid om in actie te komen! Ben je te laat met aanmelden, dan mag je niet deelnemen aan het (her)tentamen. Aanmelding voor het (her)tentamen kan tot uiterlijk vijf werkdagen voorafgaand aan het (her)tentamen.

Vragen of problemen?
Ondervind je problemen met het aanmelden voor werkgroepen of colleges, lees dan eerst de aanmeldinformatie nog eens goed door. Lukt het aanmelden echt niet, meld je dan tijdig telefonisch (024-3612308) bij de Studentenbalie Rechten. Je vraag of probleem kan dan vaak meteen opgelost worden. Bij grote drukte kan de wachttijd oplopen en hopen we op je begrip. Heb je een andere vraag? Dan kun je ons per e-mail bereiken.

Om je eigen studieprogramma of vakken toe te voegen aan je rooster, gebruik je jouw persoonlijk rooster.

De faculteit gebruikt het voornaam.achternaam@ru.nl e-mailadres voor haar berichtgeving per e-mail. Zorg ervoor dat je dit correct hebt ingesteld en houd je e-mail in de gaten (als je inbox vol is kun je geen nieuwe e-mail ontvangen).

Bekijk de actuele openingstijden van de Studentenbalie Rechten

Meer informatie over: