Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Zoek in de site...

Algemene informatie

Informatiegids / praktische info
Roosters / tentamenrooster
Diploma / cijferlijst aanvragen
Dictatencentrale

Volg je de pre-master Nederlands recht? Dan kun je op deze pagina meer informatie vinden over onder andere roosters en het aanvragen van diploma's.

Praktische aanmeldinformatie

  • Studenten met een bachelordiploma hbo-Rechten met een gemiddeld eindcijfer van een 7 of hoger komen in aanmerking voor de selectieprocedure. Bekijk hoe jij jouw gewogen gemiddelde berekent op deze pagina, onder het kopje 'Nederlandse vooropleiding - Aanvullende voorwaarden'. Lees de invulinstructie daarbij goed door!
  • Daarnaast is het verplicht om minimaal 80 EC aan positiefrechtelijke vakken op het terrein van het Nederlandse recht te hebben behaald binnen je hbo-rechtenopleiding. Dit in verband met het verkrijgen van 'civiel effect'.
  • Pre-masterstudenten kunnen alleen mastervakken curriculair opnemen die positiefrechtelijk van aard zijn. Welke keuzevakken niet-positiefrechtelijk van aard zijn, staat in bijlage 1A van de OER.

Andere vooropleiding

  • Heb je een diploma hbo-sjd, hbo-MER, Hogere Juridische Opleiding of andere juridische hbo-opleiding? Dan kun je kiezen voor de deeltijdopleiding Rechtsgeleerdheid.
  • Heb je een bachelor- of masterdiploma op het gebied van rechten van een andere universiteit? Dan kun je een verzoekschrift indienen bij de Examencommissie tot instroming in de reguliere master(specialisatie). Lees meer over de toelating.

Bekijk de opleidingspagina voor meer informatie over toelating en inschrijving.

In de informatiegids voor de voltijdstudie (pdf, 171 kB) en de informatiegids voor de deeltijdstudie (pdf, 169 kB) vind je praktische informatie over het programma, de aanmelding voor het onderwijs en de tentamens en een overzicht van enkele belangrijke informatiebronnen.

Roosters / tentamenrooster

Tentamenrooster
Roosterpagina

Diploma/cijferlijst aanvragen

Heb je je premaster of master afgerond en wil je je diploma aanvragen? Dan kan dat via onderstaande pagina's.

Dictatencentrale

Via de dicatencentrale kan je readers bestellen.