Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Zoek in de site...

Herinschrijven of wisselen van bachelor

Herinschrijven is mogelijk vanaf 15 juni. Het is verstandig om de inschrijving vóór 15 augustus af te ronden. Wanneer je te laat bent met opnieuw inschrijven heeft dit namelijk gevolgen. Onder meer voor de toegang tot het onderwijs, je studiefinanciering en OV-kaart.

  • Schrijf je je in voor exact dezelfde bacheloropleiding als waar je nu voor ingeschreven staat? Volg dan de stappen in Studielink.
  • Wil je vóór 1 september van bacheloropleiding wisselen? Ook dan kun je in Studielink een nieuw inschrijfverzoek doen. Meld je aan als hogerejaars, je krijgt dan geen studiekeuzecheck.

Uitzonderingen

  • Ben je ingeschreven als student met een bacheloropleiding bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid als tweede opleiding en heb je vanwege je parallelle inschrijving recht op wettelijk collegegeld? Dan kan een switch betekenen dat je instellingscollegegeld moet betalen. Heb je vragen hierover, neem dan contact op met de Centrale Studentenbalie. Meer informatie vind je ook op de website van de overheid.
  • Ben je een pre-masterstudent? Dan kun je niet zonder meer switchen, hiervoor gelden andere regels. Zie voor meer info de regeling inschrijving.
  • Instromen huidige studiejaar: Bij sommige studies is het mogelijk om later in het jaar in te stromen als het inpasbaar is in het onderwijsprogramma. Hiervoor heb je toestemming nodig van de toelatingscommissie van de opleiding. Na je inschrijfverzoek in Studielink ontvang je een digitale vragenlijst. Nadat je deze ingevuld hebt ingediend beoordeeld de toelatingscommissie of je kunt inschrijven per de door jou opgegeven datum in Studielink. Klik hier voor meer informatie.