Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Zoek in de site...

Praktische informatie

Op de universiteit gaan een hoop dingen anders dan op de middelbare school. Zo wordt er bijvoorbeeld van je verwacht dat je een stuk zelfstandiger te werk gaat wat betreft het voorbereiden van de lesstof. Ook moet je zelf opletten wanneer je colleges en tentamens gepland staan.

Laptop

Om ons onderwijsprogramma te kunnen volgen, is het dan ook belangrijk dat je over een (mobile) device (laptop) beschikt. Dit moet minimaal voldoen aan de volgende kenmerken:

  • Windows 10 of Mac OS Catalina
  • Intel i5 processor (of vergelijkbaar: AMD ryzen 5)
  • 4 GB intern geheugen
  • 256 GB SSD opslag
  • Internetverbinding
  • 13 inch display
  • Webcam
  • Voldoende accuduur

Boeken en dictaten bestellen

Je ontvangt geen boekenlijst van de rechtenfaculteit. Welke boeken je nodig hebt kun je per vak zien in de programma's van de opleidingen. Je kunt je boeken ook direct online bestellen via SBJS.

Vlak voordat het collegejaar start, plaatst SBJS de meest recente boekenlijst voor bachelorstudenten. Bovendien ontvang je 10% korting op je bestelling. Dictaten bestel je bij de dictatencentrale. In het bestelmenu wordt weergegeven welke dictaten je nodig hebt.

Rooster

Voor een overzicht van de vakken en werkgroepen waar je zelf voor staat ingeschreven ga je naar https://persoonlijkrooster.ru.nl. Log hierbij in met je studentnummer. Klik vervolgens rechtsbovenin op "Rooster toevoegen" en kies voor "Vak". Voeg nu alle vakken die beginnen met "JUR-1" toe aan je persoonlijke rooster. Je ziet dat nu alle werkgroepen voor een vak worden weergegeven. Je volgt echter maar één werkgroep. Als je rechts in het rijtje met vakken op het pijltje achter het vak klikt, kun je kiezen voor "Filter activiteiten". Haal dan de vinkjes weg bij de andere werkgroepen, zodat alleen de werkgroep overblijft waar jij voor bent ingedeeld. Sla dit persoonlijke rooster op zodat je elke week kunt checken waar en wanneer je onderwijs hebt.

Mocht je er niet uitkomen, vraag dan om duidelijkheid over het rooster bij je mentoren tijdens de digitale introductie.

Inschrijven voor werkgroepen

In het eerste semester word je automatisch ingedeeld voor de werkgroepen! Je kunt niet kiezen voor voorkeurswerkgroepen. Via Osiris (https://sis.ru.nl) kun je ongeveer een week voor de start van het collegejaar onder "uitschrijven" zien bij welke werkgroepnummers je bent ingedeeld. Osiris is niet gekoppeld aan het persoonlijk rooster, dus met de werkgroepnummers die je in Osiris ziet kun je vervolgens zelf je persoonlijk rooster samenstellen. Vanaf het tweede semester moet je jezelf inschrijven voor het onderwijs.

Portal

De Studentenportal kun je bereiken via https://portal.ru.nl. Deze website is een verzameling van alle belangrijke pagina's waar je zojuist over hebt gelezen. In plaats van steeds een andere url in te moeten typen, kun je vanaf de Portal meteen doorklikken naar bijvoorbeeld Osiris of je persoonlijk rooster. Hier vind je onder meer belangrijke onderwijsberichten, nieuws van de faculteit, je e-mails en links naar formulieren, regels en richtlijnen.