Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Zoek in de site...

Veelgestelde vragen

Tot wanneer kan ik me inschrijven voor de opleiding Rechtsgeleerdheid, European Law School of Notarieel Recht?

Dit kan tot uiterlijk 31 augustus in Studielink. Echter raden we dat sterk af, omdat je dan de Introductie misloopt. Na 1 september is inschrijven niet meer mogelijk. Zorg dus dat je ruim voor die datum de inschrijving in Studielink helemaal compleet hebt.

Ben ik goed ingeschreven voor de studie van mijn keuze?

De Centrale Studentenbalie (balie@dsz.ru.nl of 024-3612345) kan je informeren over je inschrijving als student aan de Radboud Universiteit. Het beste kun je dit eerst zelf controleren in Studielink.

Hoe kan ik me aanmelden voor de Introductie?

Dit kan vóór de start van de Introductie via de persoonlijke uitnodiging die je per e-mail ontvangt van de Radboud Universiteit.

Hoe weet ik wat mijn studentnummer is?

In de berichtgeving van de faculteit staat je studentnummer vermeld. Dit studentnummer heb je nodig om je te kunnen aanmelden voor o.a. de introductie. Indien je nog geen uitnodiging voor de introductie hebt ontvangen en indien je studentnummer nog niet bekend is, is het mogelijk dat je je nog niet (volledig) hebt aangemeld via Studielink voor een studie aan de Radboud Universiteit. Indien je je langer dan drie weken geleden hebt aangemeld via Studielink dan verzoeken we je contact op te nemen met de Centrale Studentenbalie (balie@dsz.ru.nl of 024-3612345)

Waar kan ik de boekenlijsten vinden?

Het bestellen van studieboeken gaat via de Stichting Belangenbehartiging Juridische Studenten. Zij plaatsen de boekenlijsten online en via deze weg kun je je boeken ook bestellen met 10% korting. Boeken bestellen doe je als volgt:

  1. Je gaat naar portal.ru.nl en logt hier in met je gebruikersnaam en wachtwoord
  2. Je gaat naar het kopje ‘je opleiding’ en je selecteert in dit menu de optie ‘boeken bestellen via SBJS
  3. Je selecteert het juiste semester en kiest vervolgens jouw studierichting
  4. Je drukt op ‘verder’ en de boekenlijst wordt getoond.

Vlak voordat het collegejaar start, plaatst SBJS de meest recente boekenlijst voor bachelorstudenten. Bij vragen, schroom dan niet om jouw mentoren om hulp te vragen tijdens de Introductie.

Waar vind ik mijn rooster?

Op de pagina met informatie over je rooster kun je lezen waar je je rooster kan vinden (en samenstellen in een persoonlijk rooster). De faculteit schrijft je in de loop van augustus in voor de hoorcolleges en werkgroepen.