Zoek in de site...

Lunchlezing: alumni van de Onderzoeksmaster Publiekrecht over hun promotieonderzoek

Datum bericht: 16 februari 2023

Op dinsdag 7 maart organiseert het Onderzoekcentrum voor Staat en Recht (SteR) een lunchbijeenkomst (van 12.30 tot 13.30 uur in GR 01.109) voor studenten die geïnteresseerd zijn in publiekrecht en onderzoek. Vier alumni van de onderzoeksmaster Publiekrecht vertellen kort iets over hun eigen promotieonderzoek:

  • Chiel Kuypers (rechtsfilosofie) - Het tij keren, vormgeven aan de weerbare rechtsstaat
  • Manon Hermans (bestuursrecht) - Het bestuursorgaanbegrip als rechtsstatelijk systeembegrip
  • Noud Lentjes (strafrecht) - Feitvaststellingsdrempels in het Nederlandse strafprocesrecht
  • Ruben te Molder (strafrecht)  - De normering van datagedreven opsporing

De coördinator van de master en directeur van het Onderzoekcentrum SteR, Jasper Krommendijk, is ook aanwezig om kort iets te vertellen over de master. Ook is er een student uit de master (Casper Smeulders) aanwezig. Je bent ook welkom als je gewoon wilt luisteren naar de inhoudelijke verhalen!

Hoewel je na afronding van de onderzoeksmaster Publiekrecht ook gewild bent in de advocatuur, leidt de master – uiteraard – ook op voor de functie van promovendus: een onderzoeker aan de universiteit die doctor wil worden. Tijdens de master krijg je uitgebreid de mogelijkheid om je op een carrière als onderzoeker te oriënteren. Je krijgt in zowel Nijmegen als Groningen een student-assistentschap aangeboden waarmee je (betaald) kunt werken aan bijvoorbeeld een onderzoeksvoorstel voor een promotieplek.

Bekijk voor meer informatie over de master de voorlichtingsvideo of de website van de master Publiekrecht. Je bent ook welkom tijdens de mastervoorlichting op donderdag 9 maart (18.00 tot 22.30 uur).

Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen.