Gedragscode ICT- en internetgebruik voor medewerkers

Acceptable Use Policy Medewerkers

De reputatie van de Radboud Universiteit en een stabiele digitale werkomgeving zijn belangrijke elementen waar studenten en medewerkers van de universiteit mee te maken krijgen, maar ook een bijdrage aan leveren. De universiteit biedt haar medewerkers en studenten traditioneel een hoge mate van zelfstandigheid bij het invullen van hun werkzaamheden. 

Het gebruik van internet en ICT-middelen is voor (veel van) de werknemers binnen de Radboud Universiteit noodzakelijk om hun werk goed te kunnen doen. In de Gedragscode zijn de regels en sancties beschreven van de Radboud Universiteit ten aanzien van het gebruik van de ICT-bedrijfsmiddelen, internet en social media door werknemers. De gedragscode is ookwel bekend als de ‘Acceptable Use Policy voor medewerkers’. 

Deze gedragscode geldt voor medewerkers van de Radboud Universiteit, uitzendkrachten, medewerkers met een tijdelijk contract, en gasten van medewerkers. Ook bij gebruik van netwerkvoorzieningen van een andere instelling, waarbij toegang wordt verkregen via Eduroam, dienen zij de regels van de gedragscode in acht te nemen.  

Downloads