Search

Faun

Het archief van het CKD bestaat al ruim vijftig jaar. Vroeger moesten studenten en onderzoekers werken met papieren afbeeldingen en dia’s om informatie te verkrijgen. Ondertussen zijn alle dia's gedigitaliseerd en te raadplegen in de FAUN-database. Alle stukken zijn voorzien van een beschrijving zodat ze makkelijk te vinden zijn.

Nadat men ingelogd is, kan de database door iedereen geraadpleegd worden. Medewerkers en studenten van de Radboud Universiteit krijgen alle kunstwerken gepresenteerd en kunnen deze ook downloaden. De resolutie is groot genoeg om voor onderwijsdoeleinden, bijvoorbeeld PowerPoint-presentaties, te gebruiken.

Externe raadplegers krijgen alle afbeeldingen van kunstwerken te zien behalve die waar nog copyright op rust. Dat zijn alle werken van kunstenaars die nog geen 70 jaar dood zijn. Ook externe raadplegers kunnen de gepresenteerde afbeeldingen downloaden.

Inloggen

Doordat twee groepen, interne en externe gebruikers, Faun-database kunnen raadplegen is het noodzakelijk dat u zich éénmaal aanmeldt. Nadat u zich heeft aangemeld kunt u inloggen en zo uw persoonlijke selectie(s) beheren, bestellen en vervolgens downloaden.

Bestellen

Indien u een afbeelding wenst te gebruiken, klik dan op Bestellen. De afbeelding wordt dan toegevoegd aan uw bestellijst. Heeft u alle gewenste afbeeldingen gevonden dan kunt u via het tabblad Bestellijst de lijst naar ons mailen. U ontvangt dan per kerende mail de afbeeldingen die u dan kunt downloaden. Wilt u afbeeldingen verwijderen uit de bestellijst dan kunt u deze verwijderen via 'verwijderen' rechts naast de gegevens. U dient daarna wel op de knop 'lijst vernieuwen' te klikken om de meest actuele lijst te zien.

Mocht u een afbeelding in een hogere resolutie willen of, als externe gebruiker, een afbeelding waar nog copyright op rust dan kunt u deze bij het CKD bestellen. Wij regelen dan ook eventuele copyrights voor u. Voor tarieven klikt u hier.