Search

Sibbelee

De collectie Sibbelee omvat het gehele oeuvre van de fotograaf Hans Sibbelee van meer dan 15.000 opnamen die tussen circa 1940 en 1987 werden gemaakt. De collectie wordt digitaal ontsloten en is nu voor een groot deel online raadpleegbaar. De Nijmeegse universiteit bezit het auteursrecht op de collectie Sibbelee.

Het CKD heeft in samenwerking met De Stichting Nijmeegse Kunsthistorische studies drie publicaties over Hans Sibbelee uitgegeven:

  • Niels Coppes, Oorlogspsoren, Nijmegen 2000
  • Niels Coppes, China zonder schaduw, Nijmegen 2001
  • Niels Coppes mmv Ernst van Raaij, Hans Sibbelee, Geëngageerd fotograaf 1915 - 2003, Nijmegen 2008

Bestel foto's van Hans Sibbelee

Het bij het CKD bestelde beeldmateriaal uit de Sibbelee-collectie ontvangt u in een hoge resolutie. Het is geschikt voor iedere vorm van publicatie en wordt digitaal aangeleverd.

Hoe kunt u een afbeelding bestellen?

Door op de foto van uw keuze te klikken, verschijnt een vergroting met daaronder het inventarisnummer.

Via ons bestelformulier kunt u de gewenste inventarisnummers bestellen. Vermeldt u ook waarvoor en hoe u de afbeelding wilt gebruiken zoals aard publicatie, oplage, formaat, en dergelijke.

Tarieven

Afhankelijk van het gebruik van de foto zullen de kosten voor de rechten berekend worden. We hanteren daarbij in principe de tarieven van Fotoanoniem (zie ook leveringsvoorwaarden). Behalve de rechten worden handelingskosten (€ 25,00), en de kosten voor het digitaliseren (€ 7,50)  gerekend. Bij bestellingen van meer dan één foto tegelijkertijd worden slechts één maal de handelingskosten in rekening gebracht. We overleggen eerst met u over de totale kosten voordat we de foto naar u versturen en in rekening brengen.

Voorwaarden

De afbeeldingen mogen alleen gepubliceerd worden indien de door het CKD aangeleverde bronvermelding (Foto: Hans Sibbelee, CKD, RU Nijmegen/nfa) correct wordt overgenomen. Daarnaast is er een aantal leveringsvoorwaarden waarmee de gebruiker akkoord dient te gaan voordat de levering kan plaatsvinden. De leveringsvoorwaarden zijn in de bestelprocedure opgenomen.