Search

Presentatie VIDI-project Helmer Helmers

Date of news: 7 January 2020
Op maandag 10 februari zal dr. Helmer Helmers (KNAW-Humanities Cluster) zijn nieuwe VIDI-project ‘The Invention of Public Diplomacy in Early Modern Europe’ voorstellen tijdens een bijeenkomst van de RICH-onderzoeksgroep ‘Repertoires of Representation’. Alle leden van RMEMS zijn van harte welkom om de presentatie bij te wonen.

Helmer Helmers (1977) bestudeert de Helmersgeschiedenis van media en politiek. Hij publiceerde onder meer over Engels-Nederlandse letterkundige relaties in de zeventiende eeuw en leidde ook een onderzoeksproject over het recent ontdekte scheepswrak bij Texel, dat veel media-aandacht kreeg. Helmers’ huidige onderzoek richt zich op de relatie tussen media en diplomatie in vroegmodern Europa. In het project ‘The Invention of Public Diplomacy in Early Modern Europe’ zal Helmers’ team de rol van drukwerk in Nederlandse buitenlandse betrekkingen tussen 1568 en 1713 onderzoeken. Door het diplomatieke gebruik van nieuwe media in het verleden te analyseren, wil het project laten zien hoe deze in het verleden bijdroegen aan de transformatie van de Europese relaties.

De presentatie zal plaatsvinden in zaal E9.14 van 15.30u tot 17.15u. Na afloop volgt een borrel. Geïnteresseerden zijn van harte welkom en worden vriendelijk verzocht zich even aan te melden via d.raeymaekers@let.ru.nl