Search

Onteigening van Joods vastgoed in WOII en rechtsherstel

Het team van Advies & Actualiteit doet in opdracht van een groot aantal gemeenten in Gelderland, Overijssel en Noord-Holland onderzoek naar de onteigening van Joods vastgoed in de Tweede Wereldoorlog en daaropvolgend rechtsherstel. Informatie over de projecten, het team en contactinformatie vindt u op deze pagina.

Nationaal onderzoek naar Joodse onteigeningen en rechtsherstel

Op onderstaande pagina vindt u een overzicht van de afgeronde en lopende onderzoeken naar Joodse onteigeningen en rechtsherstel voor meer dan 50 Nederlandse gemeenten.

Projectbeschrijving

Het team van Advies & Actualiteit doet in opdracht van verschillende Nederlandse gemeentenonderzoek naar de onteigening van Joods vastgoed in de Tweede Wereldoorlog. Op deze pagina vindt u meer informatie over het project.

Rapporten

Op onderstaande pagina vindt u rapporten over onteigeningenonderzoek in diverse gemeenten, uitgevoerd door Advies & Actualiteit.

Het team

Aan dit project werkt een groot team van onderzoekers. Projectleider is prof. dr. Wim van Meurs.

Contact

Wij komen graag in contact met familieleden van de slachtoffers van onteigeningen of organisaties die zich met dit vraagstuk bezighouden. U kunt contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.