Search

Onderzoekers


Lak MartijnMartijn Lak, Senior Lecturer European Studies aan The Hage University of Applied Sciences en Lecturer Universiteit van Amsterdam. Gespecialiseerd in de naoorlogse Nederlands-Duitse betrekkingen, moderne Duitse geschiedenis, vroege Europese integratie, militaire geschiedenis en de Tweede Wereldoorlog.

CV - Susan ScherpenisseSusan Scherpenisse, historica en werkzaam als archivaris bij het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, gespecialiseerd in geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, herinneringscultuur en het kloosterleven (20e eeuw)


WimWim van Meurs, hoogleraar Europese Politieke Geschiedenis aan de Radboud Universiteit sinds 2017, gespecialiseerd in beleidsgeschiedenis, Oost-Europa, democratische transities, Europese integratie, natuur en milieu. Initiator van de denktank Advies en Actualiteit.

Annebel Spanjersberg, MA en M.Ed. in Geschiedenis.Foto Annebel Gespecialiseerd in educatie en publieksgeschiedenis. Werkzaam als leerlingcoördinator en bijlesdocent in diverse vakken.


Ingrid - staand (2)Ingrid van der Vlis, zelfstandig historicus voor Historisch Onderzoeksbureau Tijdelijk, onderzoeker, auteur, (beeld)redacteur; gespecialiseerd in sociale en lokale geschiedenis, armenzorg, jeugdzorg, dagelijks leven in naoorlogs Nederland.Foto MaudMaud Ramakers (RU). Voltooide in 2020 de masteropleiding Geschiedenis en Actualiteit. Werkzaam als onderwijsmedewerker Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid aan de Radboud Universiteit.


IMG-20210301-WA0000Laura de Jong, MA Geschiedenis en Actualiteit, gespecialiseerd in de herinneringscultuur van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Als junior-onderzoeker werkzaam geweest bij denktank Advies en Actualiteit (2019) en bij stichting WO2GLD (2020).

foto_mirjam_vriendMirjam Vriend (MA) heeft geschiedenis gestudeerd in Nijmegen en Utrecht en heeft een interesse in politiek-maatschappelijke vraagstukken.

Laura BrinkhorstLaura Brinkhorst, BA Politieke Geschiedenis en Research Master Global History (VU Amsterdam), is gespecialiseerd in politiegeschiedenis, militaire geschiedenis en corruptiegeschiedenis. Haar onderzoek richt zich voornamelijk op de 20e eeuw, in het bijzonder de Tweede Wereldoorlog.