Nieuws & Inspiratie


202303 NwsInsp WEBSITE 1000x420_300

Nieuws & inspiratie

Jouw vermogen als professional verder ontwikkelen, daar staan wij voor. Daarom delen wij onze kennis graag, waarmee we wij je willen inspireren en bijdragen aan jouw visievorming. Meer weten over ons opleidingsaanbod? Een overzicht van onze opleidingsprogramma’s vind je hier.

Mats Stegeman

In gesprek met Mats Stegeman over de masterclass Diversiteit & Inclusie

Mats Stegeman is werkzaam als normalisatieconsultant in de sector bouw bij Stichting Koninklijke Nederlands Normalisatie Instituut NEN en heeft in 2023 de masterclass Diversiteit & Inclusie gevolgd.

Header Pam

Stimuleren van Verandering: Duurzaamheid en Strategie in het Onderwijslandschap

Als beleidsmedewerker bij Lucas Onderwijs richt Pam zich op het stimuleren van kennisdeling binnen de organisatie. Ze ondersteunt scholen die hun visie op onderwijs willen herijken. Ze volgt op het moment de opleiding Duurzaamheid en Strategie.

Nieuws en inspiratie kleine banner

Promovendus Roos Hofstra over haar onderzoek

Roos Hofstra is onlangs gestart als promovendus aan de Radboud Universiteit. Haar onderzoek richt zich op opgave- en gebiedsgericht werken en het optimaliseren van de interne organisatie van gemeenten, zodat deze beter aansluit bij deze nieuwe manier van werken.

Harrie Rigterink

In memoriam Harrie Regtering

Het droevige nieuws heeft ons bereikt dat Harrie Regtering eind vorig jaar is overleden. Als medeoprichter en eerste directeur van Radboud Management Academy gaf hij op zijn geheel eigen wijze vorm en inhoud aan dit instituut, een vorm en inhoud die doorklinken tot op de dag van vandaag.

Foto bijgesneden 500x120

Ruben Tent deelt zijn ervaringen met de Deeltijdmaster Bedrijfskunde

In een interview met Ruben Tent bespreken we zijn ervaringen met de deeltijdmaster Bedrijfskunde. Ruben zit in groep 58 van de deeltijdmaster en deelt zijn motivatie voor het volgen van deze opleiding, zijn ervaringen tot nu toe, en hoe hij de opgedane kennis toepast in zijn huidige functie.

DEF Patrick Bongartz Fotogr 22_uitsnede 3 vrijst

Gisela de Leeuw over de opleiding Organiseren van Gemeenten

Gisela de Leeuw, concerndirecteur bij de gemeente Land van Cuijk. Na de samenvoeging in januari 2022 is Land van Cuijk een van de grootste Brabantse gemeenten qua oppervlakte. Dit vraagt om verbeterde dienstverlening en organisatorische aanpassingen richting opgavegericht werken.

Nicoline Waanders

Nicoles deelname aan de opleiding Eenvoudig Organiseren van Gemeenten

In 2022 besloot Nicoline ze deel te nemen aan de opleiding Eenvoudig Organiseren van Gemeenten. De opleiding bracht praktische hulpmiddelen voor de uitdagingen waarmee haar organisatie wordt geconfronteerd.

Header nieuws & inspiratie Nancy

Nancy Gregoire: Innovatiecoördinator en voormalig deelnemer aan de opleiding 'Organiseren in Communities'

Nancy Gregoire is innovatiecoördinator, waarbij ze ook een fysieke community leidt. Dit brengt uitdagingen met zich mee, en de opleiding 'Organiseren in Communities' heeft geholpen om effectiever met deze uitdagingen om te gaan.

Michiel Schoemaker excl rood

Michiel Schoemaker: Docent HR-leiderschap in Organisatieverandering

Docent Michiel Schoemaker is als onderzoeker gespecialiseerd in organisatie-identiteit, talentmanagement en duurzame inzetbaarheid. Als docent bij Radboud Management Academy brengt hij deze kennis over op HR-professional.

Marieke van genugten excl rood

Marieke van Genugten: Docent van de opleiding Eenvoudig Organiseren van Gemeenten

Marieke van Genugten deelt haar rijke ervaring en expertise met de deelnemers van de opleiding Eenvoudig Organiseren van Gemeenten.

Jeroen Siebelt

Docent Jeroen Siebelt deelt zijn passie voor psychologie van organisatieverandering

In de wereld van organisatieverandering en psychologie is docent Jeroen Siebelt een inspirerende kracht bij de opleiding Psychologie van Organisatieverandering (PvO).

Header nieuws & inspiratie Diederik Hommes overzicht

In gesprek met Diederik Hommes

In de wereld van het openbaar bestuur is de rol van strategische organisatiekunde van waarde. Als het gaat om het begrijpen van effectieve organisatiemodellen is onze kerndocent Diederik Hommes een bron van kennis en inspiratie.

Header nieuws & inspiratie 2023-04-25 zonder rood

Jean-Paul Ruyters over de opleiding Eenvoudig Organiseren van Gemeenten

Jean-Paul Ruyters, gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Reusel-De Mierden, deelt zijn ervaringen en perspectieven tot nu toe tijdens zijn deelname aan de opleiding Eenvoudig Organiseren van Gemeenten.

Header nieuws & inspiratie Emma over bedrijfskunde 2

Emma over haar ervaring met de deeltijdmaster Bedrijfskunde

Emma van Amstel is een jonge professional met een passie voor optimalisatie en verbetering van processen. In 2022 begon ze aan de deeltijdmaster Bedrijfskunde. We gaan met Emma in gesprek over haar ervaring met deze opleiding.

Header nieuws & inspiratie Een inzichtvolle reis door sociale bedrijfskunde excl rood

Malolay van As-Nawobi: Een inzichtvolle reis door sociale bedrijfskunde

Malolay van As-Nawobi begon haar deeltijdmaster Bedrijfskunde in 2018. Samen blikken we terug op haar ervaringen tijdens deze periode waarin ze haar studie combineerde met haar werk.

Waarde creëeren met data 500x210

Waarde creëren met data

We gaan in gesprek met twee experts op het gebied van business analyse en het toepassen van data: Alex Aalberts en Egbert Philips, om te achterhalen hoe waarde voor organisaties kan worden gecreëerd op basis van data.