In gesprek met Mats Stegeman over de masterclass Diversiteit & Inclusie


Mats met rood

Mats Stegeman is werkzaam als normalisatieconsultant in de sector bouw bij Stichting Koninklijke Nederlands Normalisatie Instituut NEN en heeft in 2023 de masterclass Diversiteit & Inclusie gevolgd. De masterclass heeft hem een basis gegeven voor het thema diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid in een professionele context, vooral op het gebied van geschiedenis, terminologie en belangrijke theorieën.

Wat motiveerde je om deze masterclass te volgen?

“Tijdens mijn studie heb ik me vooral gericht op LHBTQIA+-activisme en dit heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een brede interesse in diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Mijn wens is om de kennis die ik heb opgedaan toe te passen in mijn werkzaamheden als normalisatieconsultant en bij NEN als organisatie.”

Wat vond je van de opleiding?

“Ondanks dat de masterclass twee dagen was hebben Sandra en Yvonne het voor elkaar gekregen om de stof op een duidelijke en begrijpelijke manier uit te leggen. Daarnaast hebben ze zeer interessante gastsprekers weten te regelen. Niets dan lof voor het programma en de manier van lesgeven!

Het meest indrukwekkende vond ik de verhalen over het uitrollen van een DIG-beleid (diversiteit, inclusie en gelijkheid) op de werkvloer. Het is mij echt duidelijk geworden dat dit een complex en soms uiterst moeizaam proces is waarbij het soms lastig is om de motivatie te behouden. Dit heeft mij een nieuw perspectief en respect gegeven voor DIG-professionals.”

Mats vond de masterclass een goede mix van praktijk en theorie, met veel enthousiasme en een hoge mate van bevlogenheid. De masterclass heeft hem een brede basis gegeven voor de interne gesprekken die gevoerd worden over diversiteit, inclusie en gelijkheid. Mat sluit af met te zeggen: “Ik kan nu op verschillende niveaus meepraten over het onderwerp.”

Nieuwsgierig naar wat de masterclass Diversiteit & Inclusie voor jou kan betekenen? Bezoek de opleidingspagina voor meer informatie.