Business Data Scientist


202302 BDS Jack 1000x420_300

Direct naar:
Jouw docenten - Modules - Brochure - Contact

Data effectief benutten voor succesvol veranderen

Hoe belangrijk data is voor succes in organisaties weet je al: meer dan ooit! Zowel in operationele, tactische als in strategische besluitvorming. In de opleiding Business Data Scientist leer je in tien modules hoe je data inzet voor strategische en tactische besluitvorming, de bedrijfsvoering of als onderdeel van het productenportfolio binnen organisaties. Zodat jij jouw organisatie of klant succesvol kunt helpen om meer datagedreven te werken en succesvol te innoveren met data. Als business data scientist ben je bepalend in het succes om nieuwe datatoepassingen te helpen ontwikkelen en toe te passen.

Ben je werkzaam als business- of informatieanalist dan is deze opleiding specifiek iets voor jou! Maar ook met andere achtergronden kan de opleiding Business Data Scientist je enorm helpen met datagedreven werken in jouw organisatie.

Meer weten over de opleiding Business Data Scientist? Download dan de brochure.

In het kort

Duur: 5 modules in 5 maanden
Start opleiding: voorjaar 2025
Kosten: €7.275,– vrijgesteld van BTW (prijspeil 2024)
Locatie: Van der Valk Hotel, Veenendaal
Instroomeisen: hbo- of wo-diploma en academisch werk- en denkniveau.

10% korting voor alumni en medewerkers

Meer weten?

Deelnemers aan deze opleiding komen uit allerlei vakgebieden. Zo zijn er deelnemers vanuit de consultancy maar ook business- of informatieanalisten. In de brochure vind je nog meer informatie over deze opleiding, ook organiseren wij online webinars.

Heb je nog vragen of wil je iets overleggen? Bel dan tijdens kantooruren (024) 361 21 08 of mail naar rma@fm.ru.nl.

“Wanneer je door de bedrijfskundige bril naar data kijkt
zie je pas echt de toegevoegde waarde voor de organisatie. Als business data scientist draagt je daardoor enorm bij
aan het succesvol maken van dataprojecten en -producten.”

Alex Aalberts,
Partner Data Leadership

Wat leer je?

In deze opleiding leer je met een bedrijfskundige blik reflecteren op de toepassing van data, digitale innovatie en transformatie in organisaties. Tegelijkertijd helpt de opleiding je bij het verwerven van praktische competenties. Dat doen we met behulp van de casus ‘Future Enterprises Ltd.’, die als een rode draad door de opleiding loopt. Daarmee krijg je niet alleen zicht op de rol van veranderkundige, sociale en functionele aspecten in data science, maar leer je er ook praktisch mee omgaan.

In de eerste helft van de opleiding werk je in een team aan deze casus. Ieder team is samengesteld uit deelnemers die complementair op het gebied van data science en organisatie. Op die manier leer je niet alleen van docenten, theorie en probleemgerichte praktijkcases, maar ook van elkaar.

In het tweede deel van de opleiding maak je de vertaalslag van kennis en theoretische modellen uit de opleiding naar jouw eigen werkpraktijk. Je formuleert een waardecase voor jouw organisatie, evenals een veranderplan. In deze case zal je kijken naar: data, bedrijfskundige waarde en organisatorische impact/verandering. Ofwel: het doel is om een case te vinden voor jouw organisatie waarbij bedrijfskundige inzichten nodig zijn om waarde te creëren met behulp van data.

Meer lezen over de opleiding Business Data Scientist? Download dan de brochure.