Modules

Een uitgebreide omschrijving van de modules vind je in

Module 1 De business data scientist en de organisatie

21 en 22 maart

Je start met de context van data science en de (business) data scientist. Je leert daarnaast over de verschillende soorten data, het proces van dataverwerking en -verwerving, soorten analyses, tools en toepassingen. Bovendien maak je een start met de casus die je gedurende de eerste modules uitwerkt.

Module 2 Data, artificial intelligence & machine learning

18 en 19 april 2024

Deze dagen staan in het teken van het verwerken van data. Je bespreekt de werking en toepassingsmogelijkheden van AI en machine learning en het maken van keuzes tussen de verschillende technieken. Steeds staat hierbij het bedrijfskundige waardeprobleem en hoe je die waarde kunt creëren centraal.

Module 3 Business Value

16 en 17 mei 2024

In deze module komt alles samen: de relatie tussen de waarde voor de organisatie op tactisch en strategisch niveau, én de manier waarop datagedreven projecten, producten en proposities daaraan kunnen bijdragen. Aan de hand van verschillende (datagedreven) businessmodellen leer je de behoefte van de organisatie beter te herkennen en informatieprocessen daarop te richten.

Module 4 Tools & tactics van de business data scientist - deel 1

6 en 7 juni 2024

Je start met de uitwerking van je eigen praktijkcase. Met die case toets je de toepasbaarheid van jouw kennis in je eigen organisatie. Bovendien leer je welke individuele tools je als business data scientist kunt inzetten om waarde te creëren met geproduceerde kennis. Naast de inhoudelijke context wordt ook de sociale context van besluitvorming behandeld.

Module 5 Tools & tactics van de business data scientist - deel 2

27 en 28 juni 2024

In de afsluitende module kijk je vanuit organisatorische perspectief naar het tot waarde brengen van data. Welke inrichtingsmodellen passen bij welke organisatie? En welke organisatorische maatregelen moeten genomen worden om data structureel tot waarde brengen in organisaties? Ook de ethiek van dataverwerking komt aan de orde.

Tenslotte presenteer je je eigen case.