Diversiteit & Inclusie


202301 D&I stock 1000x420_300

Direct naar:
Jouw docenten - Modules - Brochure - Contact

Bredere perspectieven voor betere besluitvorming

Diversiteit & inclusie zijn niet meer weg te denken van de agenda van moderne organisaties. Diversiteit en inclusie zijn van belang voor organisaties omdat bredere perspectieven leiden tot betere besluitvorming en het bijdraagt aan de sociale verantwoordelijkheid van organisaties. Maar het gaat niet vanzelf, het realiseren van diversiteit & inclusie vraagt een heldere strategie en goed leiderschap. Het heeft impact op het dagelijkse werk van management en medewerkers, die leiding geven aan en samenwerken in diverse teams. Diversiteit & inclusie verdienen daarom de strategische aandacht van management en HR.

Deze masterclass geeft je in korte tijd inzichten en tools om het onderwerp in je organisatie verder te brengen. De unieke combinatie van wetenschap en praktijk vergroot kennis, inzicht, vaardigheden en herkenning.

Meer weten over de masterclass Diversiteit & Inclusie? Download dan de brochure van de vorige editie. Momenteel wordt deze masterclass uitgebreid en inhoudelijk herzien, maar mogelijk geeft de informatie in de brochure al een algemeen beeld van een deel van de inhoud.

In het kort

Duur: 3 dagen
Cursusdata: voorjaar 2025
Kosten: €1.630,- vrijgesteld van BTW (prijspeil 2024)
Locatie: Nijmegen
Introomeisen: hbo- of wo werk- en denkniveau

Meer weten?

In de brochure vind je nog meer informatie over deze masterclass, ook organiseren wij online webinars.

Heb je nog vragen of wil je iets overleggen? Bel dan tijdens kantooruren (024) 361 21 08 of mail naar rma@fm.ru.nl.

Inschrijven voor de komende editie is momenteel nog niet mogelijk.

talent_naar_de_top

Wij organiseren deze masterclass in samenwerking met Talent naar de Top. Talent naar de Top is een stichting met een maatschappelijke doelstelling: de top van het bedrijfsleven in Nederland ‘inclusiever’ maken. Met succes: elk jaar zien ze een stijging van het aandeel vrouwen in de top bij organisaties die bij hen aangesloten zijn. Meer informatie is te vinden op talentnaardetop.nl

drs_sandra_doelman

“Diversiteit en inclusie
 zijn van belang voor organisaties omdat bredere perspectieven leiden tot betere besluitvorming én omdat het bijdraagt aan de sociale verantwoordelijkheid van organisaties.”

Sandra Doelman,
Senior consultant
Talent naar de Top

Wat leer je?

Werkelijk het verschil maken op het gebied van diversiteit en inclusie begint met het vakgebied serieus te nemen. Het is een interessant, uitdagend terrein, dat veel biedt en veel vraagt: kennis, (zelf)reflectie, veranderkundige vaardigheden, strategisch inzicht én passie voor het onderwerp. De ervaring leert ons dat dit begint met een gedegen scholing op het gebied van diversiteit en inclusie. Dit helpt om respect af te dwingen voor de manager of adviseur die zich op dit vinkentouw begeeft.

De masterclass Diversiteit & Inclusie draagt bouwstenen aan in een mix van wetenschappelijk gefundeerde kennis, praktische vaardigheden en reflectie op attitudes om werkelijk het verschil te maken op het gebied van diversiteit en inclusie. Het unieke van deze masterclass zit in deze mix en in de begeleiding. Yvonne Benschop en Sandra Doelman werken al meer dan 10 jaar samen in deze masterclass, en zijn in staat een open en inclusief leerklimaat te creëren, met ruimte voor ieders inbreng en ervaringen.

Verschillende thema’s komen aan bod, waaronder; impact maken met strategie, weerstand productief maken, meervoudige identiteit en inclusie en leren veranderen. Deze onderwerpen worden behandeld in verschillende werkvormen.

Meer lezen over de masterclass Diversiteit & Inclusie? Download dan de brochure van de vorige editie.