Zoek in de site...

Duurzaamheid & Strategie


202301 D&S beeld stock 1000x420_300

Van plannen naar echte impact

In de opleiding Duurzaamheid & Strategie ga je aan de slag met grote vragen, zoals: hoe integreer je doelen als duurzaamheid en verantwoordelijkheid in strategie om daadwerkelijk impact te maken? En hoe kun je jezelf en je organisatie voorbereiden op de onvoorspelbare toekomstige omstandigheden met betrekking tot duurzaamheid? Vaak is de wil er wel om met deze vragen bezig te gaan, maar mist de kennis en expertise om deze vraagstukken goed aan te pakken.

In deze opleiding leer je op een specifieke manier naar duurzaamheids- en verantwoordelijkheidsvraagstukken te kijken. Dit doe je op een manier waarmee je ondanks de onvoorspelbare toekomst tóch effectief met veranderingen om kunt gaan en impact kunt hebben. Kortom, je gaat daadwerkelijk aan de slag met deze vraagstukken.

Meer weten over de opleiding Duurzaamheid & Strategie? Meld je dan aan voor het volgende webinar.

In het kort

Meer weten?

In de brochure vind je nog meer informatie over deze opleiding, ook organiseren wij online webinars.

Heb je nog vragen of wil je iets overleggen? Bel dan tijdens kantooruren (024) 361 21 08 of mail naar rma@fm.ru.nl.

Wil je je direct inschrijven? Dit kan natuurlijk ook, vul dan het inschrijfformulier in.

prof_dr_vincent_marchau_2

“Duurzaamheids- vraagstukken gaan niet alleen over milieu, maar ook over economische en sociale duurzaamheid! Plannen maken is hier niet genoeg, we moeten streven naar daadwerkelijke impact.”

Vincent Marchau
Hoogleraar Besluitvorming

Wat leer je?

Tegenwoordig zijn de meeste organisaties al bezig met onderwerpen zoals duurzaamheid, inclusiviteit en circulariteit. Plannen op deze gebieden worden vaak uiteengezet in hun visie, jaarverslagen of andere rapporten. Ook de roep uit de maatschappij om aandacht te schenken aan deze onderwerpen wordt steeds groter: van overheden en investeerders tot accreditatie-organisaties en andere stakeholders.

Toch blijkt het in de praktijk lastig om de plannen met betrekking tot duurzaamheid om te zetten in daadwerkelijke resultaten. Dit herken je mogelijk in jouw eigen organisatie: de intenties en ideeën zijn er, maar de impact blijft vaak achter. Dit is ook niet gek, want de gestelde doelen klinken vaak enorm groot en het is lastig om te achterhalen waar precies begonnen moet worden.

De opleiding Duurzaamheid & Strategie biedt helderheid in de manier hoe deze vraagstukken kunnen worden aangepakt en welke keuzes gemaakt kunnen worden om tot daadwerkelijke impact te komen. Zeker in de tijd waarin de ontwikkelingen zich zo snel opvolgen als tegenwoordig. De noodzaak voor deze opleiding was dus nog nooit zo duidelijk als nu.

Meer lezen over de opleiding Duurzaamheid & Strategie? Download dan de brochure via de knop hieronder.

Iets voor jou?

  • Leer relevante aspecten van duurzaamheidsvraagstukken te herkennen en te analyseren.

  • Ontwikkel je in je rol als professional op het gebied van strategische besluitvorming en strategieontwikkeling met betrekking tot duurzaamheid.

  • Krijg de handvatten om de bestaande strategie van jouw organisatie toekomstbestendig te maken en concrete interventies gericht op impact te ontwerpen en te implementeren.

vuca (1)

Radboud Management Academy organiseert deze opleiding in samenwerking met VUCA Academy. VUCA staat voor Volatiel, Uncertain, Complex en Ambigu, oftewel de kenmerken van de grote vraagstukken waar organisaties steeds vaker mee te maken hebben. Lees meer over VUCA Academy op vuca-academy.nl